StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Комаровський розповів, чи слід відмовлятися від грудного вигодовування при COVID-19

11 лютого 2021, 19:52
За словами медика, виявити у немовля за симптомами небезпечний вірус практично неможливо, тому що специфічних симптомів у нього немає.
Комаровський
Комаровський розповів про грудне вигодовування при короні / скріншот

Відомий педіатр Євген Комаровський під час пандемії коронавірусу повідав новоспеченим матусям, чи варто припиняти годування грудьми дитини, якщо у них виявили коронавірус.

Відомий український медик вважає, що грудне вигодовування при коронавірусі у жінки все одно потрібно та необхідно продовжувати.

"Поставити немовляті діагноз за симптомами практично неможливо, тому що специфічних симптомів коронавірусу у нього немає: немовля вам навряд чи скаже, що воно сьогодні не відчуває, як мама пахне і який смак у маминого молока. У дітей такого віку, як правило, специфічних симптомів і не буває", - зазначив Комаровський на своєму Telegram-каналі.

відео дня

Також доктор зазначив, що якщо у мами діагностували коронавірус, а у дитини спостерігається нездужання — наприклад, підвищилася температура, то припустити зараження інфекцією, звичайно, можна.

читайте такожКомаровський назвав небезпечним популярний народний метод лікування застуди

"Що ж стосується лабораторної діагностики, то всі ті тести, які використовуються у дорослих, можуть використовуватися й у дітей будь - якого віку", - зазначив медик.

Заяви Комаровського - про що раніше повідомлялося:

  • Доктор Євген Комаровський розвінчав міф щодо прийому антибіотиків.
  • Лікар повідомив, що антибіотики, призначені для дітей першого року життя, мають мінімум побічних ефектів, тому разом з ними не потрібно приймати додаткові ліки, які нібито захистять імунітет, печінку і кишечник.
  • Популярний лікар-педіатр і телеведучий Євген Комаровський звернув увагу батьків на засоби від кашлю, які є небезпечними для малих дітей. Про це він розповів на своїй сторінці в Instagram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти