StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Хороший сніданок може допомогти схуднути і зарядитися енергією, але є нюанс

10 лютого 2021, 03:55
Чи варто вам пропускати сніданок, залежить від ваших цілей.
Заврак
Чи варто вам пропускати сніданок, залежить від ваших цілей. / Pixabay

Сніданок часто називають найважливішим прийомом їжі протягом дня. І є докази того, що сніданок може бути корисним, але його також можна пропустити.

Що ще більш важливо, ви повинні їсти цілі продукти, багаті вітамінами і поживними речовинами, які будуть живити вас протягом дня, незалежно від того, почнете ви їсти вранці.

Чи можна пропустити сніданок?

Зрештою, чи варто вам пропускати сніданок, залежить від ваших цілей.

відео дня

Наприклад, сніданок має наступні переваги:

Втрата ваги: одне недавнє невелике дослідження показало, що чоловіки спалювали в 2,5 рази більше калорій протягом дня, коли вони їли рясний сніданок і невелику вечерю, в порівнянні з невеликим сніданком і рясним вечерею.

Здорова вага: дослідження японських чоловіків і жінок показали, що ті, хто пропускав сніданок, частіше набирали вагу і страждали ожирінням.

Більш стабільний рівень цукру в крові: дослідження людей з цукровим діабетом 2 типи показали, що у тих, хто пропускав сніданок, рівень HbA1 був вищим, а рівень цукру в крові варіював.

Зниження ризику деяких хвороб, таких як хвороби серця: одні велике обсерваційне дослідження показало, що люди, які снідали, з меншою ймовірністю вмирали від серцево-судинних захворювань протягом 23 років спостереження.

Краща продуктивність при виконанні повсякденних завдань, таких як навчання і робота: дослідження показують, що сніданок дає невелику перевагу для когнітивних функцій, включаючи пам'ять. Наприклад, один огляд показав, що учні, які снідають, як правило, мають більш високі оцінки і з меншою ймовірністю будуть заважати заняттям.

У той час як пропуск сніданку також пов'язаний з такими перевагами, як втрата ваги. Інше дослідження показало, що пропуск сніданку може знизити загальне денне споживання калорій, що може призвести до втрати ваги.

Деякі люди також пропускають сніданок як форму періодичного голодування. В цілому інтервальне голодування пов'язано з такими перевагами, як:

Більш низький ризик хронічних захворювань: дослідники виявили, що люди, які практикують переривчасте голодування, мають нижчі фактори ризику таких захворювань, як серцеві захворювання та рак.

Кращий контроль рівня цукру в крові: інтервальне голодування може допомогти поліпшити чутливість до інсуліну, особливо у людей з діабетом, щоб допомогти зменшити сплески цукру в крові.

Як бачите, одні дослідження показують, що снідати важливо, а інші говорять про зворотне. Ось чому експертам так складно однозначно сказати, що сніданок корисний для вашого здоров'я.

Також важливо відзначити, що більшість досліджень про сніданок носять спостережливий характер і не обов'язково поділяють причину і наслідок.

Таким чином, дослідження може виявити, що здоровіші люди зазвичай снідають. Але незрозуміло, чи зробив сніданок здоровішим за цих людей, або сніданок став звичайною звичкою для людей, які здорові з інших причин.

Тому, вирішуючи, чи варто пропустити сніданок або з'їсти його, зосередьтеся на своїх конкретних потребах.

"Час вашого дня залежить від розкладу і вашого травлення. Деяким людям слід їсти раніше, а деякі можуть не відчувати голоду вранці",-говорить Тауб-Дікс, зареєстрований дієтолог і дієтолог і автор книги "прочитайте, перш ніж з'їсти".

Чому сніданок НЕ є найважливішим прийомом їжі в день

Що стосується ваги і загального стану здоров'я, то, що і скільки ви їсте, важливіше, ніж коли ви їсте.

"Моє улюблене слово-це баланс, і це має велике значення",-говорить Тауб-Дікс.

Деякі наукові огляди показали, що дослідження, як правило, перебільшують важливість сніданку, і що достовірних даних, що показують переваги, вельми обмежена.

Хоча деякі дослідження показали, що сніданок може допомогти поліпшити розумову і фізичну працездатність вранці, в порівнянні з голодуванням, мало доказів того, що він має будь-яку перевагу, якщо в іншому Ви отримуєте достатньо їжі в цілому.

Якщо ви навмисно або помилково пропускаєте сніданок, важливо не забувати їсти їжу, багату поживними речовинами, до кінця дня, щоб переконатися, що ви правильно харчуєте своє тіло. Для довідки дієтологи вважають середземноморську дієту і дієту DASH одними з найздоровіших планів харчування, яким ви можете слідувати.

Для здорового сніданку намагайтеся їсти необроблену їжу з білком, клітковиною і корисними жирами.

Тауб-Дікс рекомендує вживати в їжу комбінацію білків і складних вуглеводів, щоб підживлювати м'язи і мозок, а також корисні жири, щоб ви відчували себе більш задоволеними після їжі.

Ось деякі приклади збалансованих сніданків на основі дієти DASH:

  • Вівсяні пластівці з арахісовим або мигдальним маслом і ягодами
  • Йогурт з фруктами і горіхами
  • Цільнозернові тости з яйцями та / або сиром і овочами

Ви також можете знайти кілька варіантів сніданку в рамках нашого 7-денного плану харчування по середземноморській дієті, наприклад:

"Так багато людей беруть кекс або випічку, але вона вас не задовольняє, - говорить Тауб Дікс. - До полудня ви можете опинитися знову голодним.

Замість цього віддавайте перевагу комплексним вуглеводам, таким як цільнозернові, а не очищеним зернам, оскільки вони містять велику кількість клітковини, яку Ви перетравлюєте повільніше, роблячи її більш насиченою і важливою для здорового біома кишечника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти