StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Біологічна зброя: названо найнебезпечніші газовані напої

6 липня 2021, 04:17
У продукти харчування додають консерванти та ароматизатори. Вони не є фотостійкими, тому в спеку ці речовини стають дуже шкідливими для організму.
Біологічна зброя: названо найнебезпечніші газовані напої
У літню спеку в газованих напоях з вичерпаним терміном придатності розвивається грибкова флора / Фото pixaby

У літню спеку дуже важливо стежити за термінами придатності продуктів, які ви купуєте. Це стосується зокрема і газованих напоїв. Якщо у них закінчився термін придатності, то вони стають фактично біологічною зброєю.

Фахівець з факторів ризику Центру громадського здоров'я МОЗ Наталія Усенко пояснила, що в прострочених газованих напоях часто можуть міститися небезпечні для здоров'я речовини, передає Україна 24.

За її словами, газовані напої з вичерпаним терміном придатності небезпечні тим, що там розвивається грибкова флора. Крім того, в спеку швидше протікають хімічні реакції.

відео дня

читайте такожГазована вода: чи шкідлива вона для здоров'я"У продукти харчування так чи інакше додаються консерванти, ароматизатори, які є фотонестійкими, на сонці відбуваються фотохімічні реакції, і ці речовини перетворюються на щось абсолютно небезпечне для нашого здоров'я. Продукти з вичерпаним терміном зберігання - це біологічна зброя", - пояснила Усенко.

Крім органічних кислот в газовані напої додають фосфорну кислоту.

"Вона не дозволяє вуглекислому газу, яким штучно насичують напої, швидко виходити з води. І відчуття на зубній емалі - це фосфорна кислота", - додала експерт.

Як повідомляв Главред, раніше ми писали про те, в чому переваги вживання газованої води та чи є ризики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти