StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Будь-який антисептик "пшикалка" не працює – Комаровський

19 травня 2020, 09:25
Конкретна доза антисептика має контактувати з руками протягом не менше 30 секунд, зазначив лікар.
Комаровський повідомив, що за допомогою антисептика пшикалка не вийде отримати дозу, необхідну для дезінфекції рук – Антисептик для рук пшикалка
За допомогою антисептика "пшикалка" не вийде отримати дозу, необхідну для дезінфекції рук, повідомив Євген Комаровський / Скріншот

Лікар, кандидат медичних наук Євген Комаровський попередив, що будь-який антисептик для рук "пшикалка" не працює, оскільки для дезінфекції необхідно три мілілітри розчину, а за допомогою пшикалки таку дозу отримати самостійно не вдасться.

Щоб дезінфікувати руки, антисептик має контактувати з ними протягом не менше 30 секунд, розповів експерт у новому відео, яке було опубліковано на його YouTube-каналі.

Медик додав, що його команда провела експеримент і дізналася, що за допомогою "пшикалки" можна отримати три мілілітри антисептика, якщо пшикати 27 разів, а цього "не робить ніхто і ніколи".

"Для того, щоб обробити руки, ось повністю, скрізь, необхідно три мілілітри... тобто, якщо менше, ніж три мілілітри санітайзера потрапляє на руки, то, або час, протягом якого він випаровується, буде менше 30 секунд, значить, не спрацює, або у вас просто не вистачить кількості, щоб обробити всі руки...", – сказав лікар.

читайте такожЗагроза коронавірусу: лікар назвав небезпечний вид діяльностіКомаровський додав, що тому будь-яка "пшикалка", навіть якщо там найкращий санітайзер, виявляється – не працює. "Не працює, тому що за допомогою пшикалки ви ніяк не створите дозу три мілілітри", – підкреслив медик.

Нагадаємо, в Україні з 12 березня через китайський коронавірус запровадили загальнонаціональний карантин. Після запровадження карантину в нашій країні антисептик для рук став дефіцитом.

Раніше Євген Комаровський поділився простим рецептом антисептика для рук. Лікар повідомив, що вдома антисептик можна зробити зі спирту, перекису, гліцерину, а також води.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти