StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

8 порад щодо зниження ваги, які слід повністю ігнорувати

21 січня 2021, 21:40оновлено 21 січня 2021, 22:23
Сніданок не обов'язково сприяє схудненню.
Вчені, схуднення
Сніданок не обов'язково сприяє схудненню. / stilnos.com

Хоча деякі поради щодо зниження ваги корисні, інші неефективні, вводять в оману або абсолютно шкідливі.

Ось 8 порад щодо зниження ваги, які слід повністю ігнорувати.

1. Завжди снідайте, навіть якщо ви не голодні

Можливо, ви чули, що після нічного сну важливо снідати, щоб прискорити метаболізм. Тому багато людей змушують себе їсти вранці, навіть якщо вони не голодні. Однак сніданок не обов'язково сприяє схудненню.

відео дня

читайте такожБанани для схуднення: як це працює

Фактично, дослідження показали, що прийом їжі або пропуск сніданку дуже мало впливає на вагу, і що пропуск сніданку може навіть призвести до трохи більшої втрати ваги.

В одному дослідженні люди, які пропустили Сніданок, в кінцевому підсумку їли за обідом на 144 калорії більше в порівнянні з людьми, які їли вранці. Однак наприкінці дня їх загальне споживання калорій було на 408 калорій менше.

Пропуск сніданку-одна з форм періодичного голодування, яке, на думку деяких людей, допомагає їм схуднути. Інтервальне голодування також може принести користь для здоров'я.

Однак всі люди різні, і одні люди отримують більше користі від сніданку, ніж інші. В даний час прийнято вважати, що якщо ви не голодні вранці, немає причин снідати.

Якщо ви голодні, обов'язково з'їжте сніданок з високим вмістом білка, щоб Ви були більш задоволені і з меншою ймовірністю переїдали під час обіду.

2. Не зважуйтеся щодня

Ваша вага може змінюватися з кожним днем в залежності від декількох факторів.

З цієї причини багато джерел говорять, що вам слід уникати зважування кожен день, намагаючись схуднути. У цьому є сенс, але може бути і зворотне.

У 6-місячному дослідженні людей з надмірною вагою або ожирінням люди, які щодня додавали у вазі, споживали менше калорій і втрачали в середньому 6,6% ваги тіла в порівнянні з людьми з контрольної групи, які втратили менше 1% від ваги тіла.

В іншому дослідженні дослідники, які вивчали звички зважування 40 людей з надмірною вагою, виявили, що ті, хто робив перерви більше 1 місяця, мали більший ризик набору ваги.

Часте зважування може забезпечити підзвітність і підтвердити, що ваша вага рухається в правильному напрямку.

Однак для деяких людей часта перевірка ваг може стати джерелом занепокоєння. Якщо ви відчуваєте, що це шкідливо для вашого психологічного здоров'я, краще уникати цієї стратегії.

3. Соковий детокс

Дуже популярні очищаючі соки, також відомі як сокові голодування.

Прихильники стверджують, що за тиждень можна скинути до 4,5 кг і позбавити своє тіло від токсинів.

Однак дуже мало досліджень, що показують, що очищаючі соки безпечні або ефективні.

Томатний сік
Прихильники стверджують, що за тиждень можна скинути до 4,5 кг і позбавити своє тіло від токсинів. / depositphotos.com

В одному дослідженні жінки протягом 7 днів вживали суміш лимонного соку і сиропу, що містить менше 500 калорій. Вони схудли і знизили інсулінорезистентність.

Будь - яка настільки низькокалорійна дієта призведе до втрати ваги, але навряд чи дасть довгострокові результати.

Основна проблема полягає в тому, що очищення не формує тип здорового харчування, необхідний для підтримки втрати ваги з плином часу.

Що стосується детоксикації, ваша печінка та інші органи виконують цю функцію щодня. Немає необхідності в "очищенні".

4. Не худніть швидко

Звичайна порада-худнути повільно, щоб у вас було більше шансів зберегти меншу вагу.

Хоча, звичайно, повільно худнути-це нормально, але найостанніші дослідження показують, що більш швидке схуднення спочатку не збільшує ризик набору ваги. Насправді, швидке схуднення здається корисним для довгострокового схуднення.

Одне дослідження показало, що люди, які швидко схудли протягом першого місяця, в п'ять разів частіше втрачали 10% своєї маси тіла протягом 18 місяців в порівнянні з тими, хто починав худнути повільніше.

Однак одні методи схуднення краще за інших. Скорочення калорій до надзвичайно низького рівня може спочатку призвести до швидкої втрати ваги, але навряд чи буде стійким.

5. Зосередьтеся на кардіотренуваннях

Серцево-судинні вправи, також відомі як кардіо або аеробні вправи, знижують рівень стресу і приносять користь вашому серцю і загальному здоров'ю.

Однак кардіо - не найкраща стратегія вправ для схуднення.

Реакція на зниження ваги на серцево-судинні вправи багато в чому залежить від людини. Деякі люди втрачають вагу у відповідь на кардіо, в той час як інші або підтримують, або трохи набирають вагу.

Краща стратегія для досягнення гарної форми і підтримки м'язової маси при схудненні - це поєднання силових тренувань з кардіо.

6. Зведіть до мінімуму продукти з високим вмістом натуральних жирів

Незважаючи на поширену думку, не всі жири шкідливі для здоров'я, і відмова від усіх жирних продуктів не обов'язково допоможе вам схуднути.

Жир містить в два рази більше калорій, ніж білок або вуглеводи, але він також дуже ситний і вимагає багато часу для перетравлення.

Стандартні дієти з низьким вмістом жирів, в яких жири складають менше 30% всіх калорій, зазвичай мають гірший послужний список, ніж інші дієти, такі як дієти з низьким вмістом вуглеводів, коли мова йде про втрату ваги.

Фактично, продукти з високим вмістом жирів, включаючи авокадо, горіхи і кокос, можуть допомогти схуднути.

Навпаки, вживання в їжу або вживання знежирених або знежирених продуктів в спробі скоротити кількість калорій може мати неприємні наслідки, оскільки багато з цих продуктів містять рафінований цукор.

Хоча вживання в їжу продуктів з природним високим вмістом корисних жирів може працювати на вашу користь, додавання великої кількості жиру в їжу марно. Додавання занадто великої кількості жиру може збільшити кількість калорій до такої міри, що ви не втратите вагу.

При цьому дієта з наднизьким вмістом жиру, в якій жир становить менше 10% калорій, може мати деякі переваги для схуднення.

7. Їжте кожні 2-3 години

Можливо, ви чули, що найкраще їсти багато невеликими порціями протягом дня, щоб підтримувати метаболізм. Це міф.

В одному невеликому дослідженні дослідники дали двом групам однакову кількість калорій або за два великих прийому їжі, або за сім невеликих прийомів їжі. Вони не виявили різниці в кількості спалених калорій між двома групами.

Контрольовані дослідження показали, що вживання великої кількості невеликих прийомів їжі не призводить до більшої втрати ваги в порівнянні з триразовим або меншим прийомом їжі в день.

Більш того, дослідження пов'язали часте харчування після операції зі зниження ваги зі зменшенням втрати ваги через 6 місяців після процедури (37).

Основна проблема, пов'язана з перекусами або великою кількістю невеликих прийомів їжі, полягає в тому, що Ви часто споживаєте більше калорій, ніж потрібно вашому організму.

8. Зосередьтеся тільки на споживанні калорій

Хоча людям потрібно створити дефіцит калорій, щоб схуднути, споживання калорій - це лише частина історії.

Тип їжі, яку ви їсте, має величезний вплив на голод, апетит і гормони, що контролюють вагу. Ці фактори можуть вплинути на вашу здатність досягти дефіциту калорій.

Наприклад, з'їсти 100-калорійну упаковку кренделів-це не те ж саме, що з'їсти 100 калорій фруктів. Кренделі зроблені з рафінованих вуглеводів, які можуть підвищувати рівень цукру в крові, викликати почуття голоду і приводити до переїдання.

Навпаки, отримання тієї ж кількості калорій з продуктів з високим вмістом білка призводить до гормональних змін, які призводять до збільшення ситості і зменшення почуття голоду.

Крім того, білок має більш сильний термічний ефект, ніж вуглеводи або жир, а це означає, що він спалює більше калорій під час і після травлення.

Дослідження показали, що споживання калорій природним чином знижується, коли ви обмежуєте вуглеводи, і що втрата ваги більше на низьковуглеводних дієтах, ніж на низькожирових.

Нарешті, навіть якщо важливі лише калорії, дуже важко точно визначити, скільки ви їсте. Одне дослідження показало, що люди з ожирінням недооцінюють своє справжнє споживання їжі в середньому на 47%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти