StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скільки чашок кави пити на день, щоби схуднути: вчені дали відповідь

17 березня 2020, 04:50
Кофеїн зменшує накопичення ліпідів в жирових клітинах майже до 41%.
кава
Вчені розповіли про користь кави під час схуднення / Reuters

Американські вчені провели нове дослідження і знайшли точну відповідь на запитання, чи допомагає кава під час схуднення, а точніше – скільки чашок кави потрібно випити на день, щоби з'їдене не відклалося в абсолютно не передбачених для цього місцях.

Фахівці провели експеримент з лабораторними мишами. Упродовж місяця гризунів годували їжею з високим вмістом жирів і вуглеводів і невеликою кількістю білка. Крім того, мишам щодня давали кофеїн у кількості, яка еквівалентна чотирьом філіжанкам кави, передає Медик Форум.

У результаті з'ясувалося, що гризуни, які вживали кофеїн з чаю мате, набирали на 16% менше ваги і на 22% менше жиру, ніж ті піддослідні, які кофеїн не вживали.

відео дня

читайте такожЕксперти назвали ідеальний час для чашки кавиТаким чином, щоби позбутися зайвих кілограмів, які неминуче з'являються при вживанні жирної та солодкої їжі, вчені радять випивати чотири чашки кави на день. Втім, якщо ви каву не любите, можна пити чай мате. Джерело кофеїну ролі не грає – в будь-якому випадку він буде знижувати накопичення ліпідів в жирових клітинах майже до 41%.

Нагадаємо, раніше дієтолог Світлана Фус порадила, чим замінити каву. Експерт повідомила, що замість кави можна пити напій матчу – це різновид японського пропареного зеленого чаю, також можна вживати цикорій або звичайний чай.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти