Українцям дадуть субсидії на електроенергію: хто зможе отримати пільги

29 січня 2021, 13:10оновлено 29 січня 2021, 17:59
Рішення прийнято у зв'язку із зростанням тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 січня 2021 року.
Субсидія
Субсидії зможуть отримати українці, які використовують електроопалення / УНІАН

Депутати Верховної Ради прийняли законопроект № 4672, яким передбачається внесення змін до державного бюджету на поточний рік з метою забезпечення українських громадян субсидіями в умовах підвищення ЖКГ-тарифів. Допомогу від держави на сплату електроенергії зможуть отримати домогосподарства, які використовують електрику для опалення житла.

Проект закону підтримали 310 парламентаріїв у п'ятницю, 29 січня, під час засідання ВР. Рішення прийнято у зв'язку із зростанням з 1 січня 2021 року тарифів на електроенергію та скасування пільг на її оплату, які раніше діяли для окремих категорій українців. У зв'язку з цим виникла проблема, в рамках якої споживачі, які використовують електроопалення, а також дитячі будинки сімейного типу змушені суттєво переплачувати за світло.

З метою вирішення ситуації депутати вирішили внести зміни в додаток №3 до закону України про державний бюджет на 2021 рік. Зміни передбачають компенсації споживачам електроенергії.читайте такожЧерговий удар по платіжках: в Україні скасували низку пільг на електроенергію

Хто зможе отримати субсидії

  • Люди, що проживають у домогосподарствах, обладнаних електроопалювальними установками (житлові будинки, квартири, гуртожитки тощо, включаючи житлові об'єкти у сільській місцевості)
  • Особи, які проживають у багатоквартирних будинках, де відсутня газифікація та система централізованого теплопостачання (включаючи сільську місцевість)
  • Дитячі будинки сімейного типу, домогосподарства, в яких проживають багатодітні сім'ї

Влада обіцяла врегулювати ситуацію у зв'язку з підвищенням тарифів і надати допомогу від держави певним категоріям населення. Експерт у сфері енергетики Максим Білявський вважає, що для отримання субсидії людям, які використовують елетроопалення, потрібно буде надати відповідну технічну документацію. За його оцінками, в Україні близько 450 тисяч домогосподарств використовують електрику для опалення своїх будинків.

читайте такожСубсидії в 2021 скоротили: хто і як може оформити виплати

Тарифи на електроенергію

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти