Експерт назвав умову отримання субсидії на електроенергію

16 січня 2021, 22:02
В Україні близько 450 тисяч домогосподарств використовують електрику для опалення житла.
електрика
Українцям потрібно буде підтвердити технічні умови для отримання субсидії на електроенергію для опалення житла / УНІАН

Обласні державні адміністрації мають розглянути питання надання субсидії українцям, які використовують електроенергію для опалення житла. Задля отримання грошової допомоги потрібно буде здійснити технічне підтвердження обладнання.

Як розповів експерт енергетичних програм Центру Разумкова Максим Білявський в ефірі телеканалу Україна 24, Мінсоцполітики вже доручило обладміністраціям вивчити питання надання субсидій людям, які використовують електроопалення.

За його словами, українцям, які потребують субсидії, потрібно буде підтвердити технічні умови на установку обладнання або документи, що фіксують підвищення потужності підключення.

"Задля отримання такої субсидії існуватиме потреба в технічному підтвердженні обладнання, яке використовує електроенергію для опалення. Коли громадяни або споживачі встановлювали таке обладнання, вони брали технічні умови на підключення такого обладнання до електромережі будинку. За наявності технічних умов або документа, який засвідчує збільшення потужності підключення, будуть надані субсидії", - сказав експерт.читайте такожЗліт тарифів на комуналку: у Кабміні розповіли, чого чекати одержувачам субсидій

Наостанок він підкреслив, що на території країни приблизно 450 тисяч домогосподарств використовують для опалення електрику (близько 30%).

Тарифи на електроенергію в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти