Загроза дефолту: у Зеленського оцінили найгірший сценарій

19 грудня 2020, 07:14
Тимофій Милованов оцінив співпрацю з МВФ.
Дефолт, Україна, гривня
Тимофій Милованов оцінив загрозу дефолту / dengi-info.com

Відносини України з Міжнародним валютним фондом не погіршилися, заявив позаштатний радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов.

Як підкреслив він в інтерв'ю Фокус, є надія, що Україна отримає черговий транш у першому кварталі 2021 року.

"Якщо не виникнуть додаткові сюрпризи з антикорупційними проблемами, Конституційним Судом або в парламенті, якщо буде прийнятий більш-менш реалістичний бюджет і не з'являться труднощі з Національним банком", - пояснив радник глави ОП.

Він нагадав, що Україна реалізує програму stand-by agreement, яка не передбачає "суперреформ": "Необхідно лише не згортати вже розпочаті реформи та плюс розумну поведінку уряду і парламенту".

Відповідаючи на питання про ймовірність дефолту, Милованов додав: "Ні, для цього нам потрібно ще працювати і працювати в зворотному напрямку".

читайте такожЕксперт оцінив ймовірність дефолту в Україні і зробив прогноз

Новий кредит від МВФ для України:

  • У червні 2020 року тодішній керівник Нацбанку Яків Смолій заявив - Україна отримала перший транш кредиту від Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми співпраці. Сума траншу склала 2,1 млрд доларів.
  • До того прем'єр-міністр України Денис Шмигаль стверджував-Державну фіскальну службу ліквідують, оскільки це одна з умов 1,2-мільярдного кредиту в євро від Євросоюзу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти