Майже мільйон пенсіонерів отримає надбавку в 400 гривень: кому саме доплатять

1 жовтня 2021, 15:35
Міністра соцполітики Марина Лазебна детально висловилася з приводу підвищення пенсій в країні, звітуючи за прогнозом держбюджету на наступний рік.
Гроші, пенсія
Гроші, пенсія / УНІАН

Близько мільйона пенсіонерів, які досягли певного віку, з 1 жовтня в Україні отримуватимуть додатково щомісячні виплати до пенсій у розмірі 400 гривень. Про це повідомляє пресслужба українського Кабінету Міністрів.

У постанові йдеться про категорію українців, які досягли віку 75 років. Їм 400-гривневі доплати обіцяли ще з липня 2021-го, але пізніше дату даного підвищення було перенесено на жовтень.

В уряді кажуть, що таких людей в Україні майже мільйон осіб. За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, з 2022 року ще одна вікова категорія українців отримає надбавку до пенсії. Йдеться про людей, які досягли віку 70-75 років.

відео дня

Попередньо, це буде щомісячна доплата у вигляді 300 гривень, але точні терміни поки не називаються. Про це Лазебна заявила, звітуючи за результатами розгляду державного бюджету на наступний рік. Такі виплати отримають близько чотирьох мільйонів українських пенсіонерів.

А ось люди, які досягли 80 років, отримують по 500 гривень до пенсії щомісяця вже з квітня 2020 року. І виплати ці будуть продовжені в наступному році.

читайте такожУкраїнкам світить надбавка до пенсій: названі сума і терміни

Нагадаємо, раніше в Раді розповіли, що в 2021 році українських пенсіонерів чекає індексація пенсій, а також нові доплати для окремих категорій літніх людей.

Двом категоріям українців - пенсіонерів у перспективі підвищать щомісячні виплати до 30 тисяч гривень. У профільному комітеті Верховної Ради підтримали законопроекти № № 4555 і 4555-1.

9 лютого прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував запуск накопичувальної пенсійної системи в Україні вже цього року. За його словами, це забезпечення гідної пенсії та інвестиція в економіку.

Економіст і фінансовий аналітик Олексій Кущ заявив, що вважає таку ідею несвоєчасною. На його думку, накопичувальну систему потрібно вводити на етапі початку економічного зростання, а не в розпал кризи в економіці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти