Нові правила від НБУ: що зміниться для власників банківських карт з 1 серпня

18 травня 2020, 11:02
Українці зможуть переказувати грошові кошти на касах у магазинах.
гроші
У НБУ пояснили, де ще можна буде зняти гроші / УНІАН

Вже з 1 серпня 2020 року власники банківських карт зможуть отримати готівку зі своїх карток на касах продовольчих і непродовольчих магазинів, різних підприємств та послуг, де застосовуються термінали для оплати карткою. Про це розповіли в Національному банку України.

"З 1 серпня 2020 власникам електронних платіжних засобів (у тому числі платіжних карток) стане простіше отримувати готівку з кас підприємств торгівлі, громадського харчування і послуг, які застосовують реєстратори розрахункових операцій (з відповідною реєстрацією)", - стверджують у прес-службі Нацбанку.читайте також"Немає сенсу розбиратися, навіщо довб*би це роблять": експерт розкритикував нові правила грошових переказів

У НБУ запевняють, що подібна практика посприяє виведенню економіки з тіні і матиме позитивний вплив на фінансову грамотність українців.

відео дня

28 квітня набув чинності закон про фінансовий моніторинг, згідно з яким українці повинні проходити обов'язкову процедуру ідентифікації особи при здійсненні грошових переказів на суму понад 5 тисяч гривень.

З цього приводу Нацбанк надав низку роз'яснень про те, як насправді зміниться процедура переказу коштів для власників банківських карт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти