Податкова реформа в Україні може завдати серйозного удару по українських підприємствах - ЗМІ

7 червня 2021, 18:30оновлено 11 червня 2021, 12:34
У Європі держави підтримують підприємства на тлі епідемії COVID-19, а в Україні за допомогою податкової реформи вирішили посилити тиск на бізнес.
завод, Сонце
Українські підприємства стануть неконкурентоспроможними в умовах нової податкової реформи - ЗМІ / Reuters

Український уряд не надав серйозної підтримки бізнесу під час пандемії коронавірусної інфекції. Посилення податкової політики може ще сильніше позначитися на негативних настроях українців, тому що багато хто може залишитися без роботи. При цьому підприємства України можуть втратити свою конкурентоспроможність через податкову реформу.

Про це йдеться в матеріалі "Фінансова пандемія на східному кордоні ЄС може в кінцевому підсумку вдарити по самому серцю Європи", опублікованому на сайті Neweurope.

"Ключові сектори економіки, які часто залежать від великих містоутворюючих підприємств, що виробляють експортно-орієнтовані товари і забезпечують стабільний приплив валютної виручки в країну, ризикують втратити конкурентоспроможність у разі впровадження нових податків", - зазначено в статті.

відео дня

У матеріалі також наголошується, що у той час, коли країни Європи надають підтримку своїм підприємствам під час кризи, пов'язаної з пандемією COVID-19, українська влада, навпаки, вирішила посилити податковий тиск на бізнес. Держава не надала підтримку постраждалому внаслідок пандемії бізнесу, а посилення податкової політики може привести до того, що багато людей залишаться без роботи.

Нагадаємо, уряд України 12 травня схвалив проект закону, яким передбачається внесення змін до податкового кодексу з метою збалансування держбюджету. Документ передбачає підвищення податкових ставок. Йдеться про сплату за використання води і лісів, екологічний податок, рентні платежі, а також акцизів на алкоголь та інші податкові ініціативи.

Як вважають експерти, збільшення податкового навантаження на економіку не відповідає планам держави, яка декларувала прагнення до економічного зростання.

Політичний експерт Володимир Фесенко зазначив, що такі ініціативи влади можуть негативно позначитися на економіці України в цілому. Політолог вважає, що держава і бізнес повинні домовитися про оптимальне податкове навантаження.

Раніше політолог Микола Давидюк заявив, що українська влада повинна ліквідувати корупційні схеми в економіці, а не підвищувати податковий тиск на бізнес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти