Чого чекати від курсу долара: аналітик дав прогноз до кінця тижня

12 серпня 2020, 04:08
Несподівані фактори, які можуть вплинути на курс, не очікуються.
Долар, гривня
Аналітик прогнозує незначне зміцнення гривні / УНІАН

Упродовж поточного тижня курс долара коливатиметься в межах 27,5-28 гривень з можливим незначним зміцненням української національної валюти.

Такий прогноз озвучив старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович, передає РБК-Україна.

За його словами, несподівані фактори, які можуть вплинути на курс, не очікуються.

відео дня

Котович прогнозує, що Нацбанк України і надалі купуватиме невеликі обсяги валюти для поповнення міжнародних резервів, мінімізуючи свій вплив на курс і дозволяючи ринку збалансовуватися самостійно.

читайте такожДолар проб'є стелю: з'явився несподіваний прогноз до 2022 року Аналітик нагадав, що ситуація на валютному ринку продовжила стабілізуватися, і поступово гривня навіть посилилася на 0,44%, закінчивши минулий тиждень на рівні 27,6 гривні за долар.

"Ринок сам регулювався, і НБУ лише два дні був присутній на ринку з придбанням валюти обсягом до 20 млн доларів на день для поповнення резервів. Така присутність не мала впливу на курс і лише могла трохи сповільнити зміцнення", - додав старший фінансовий аналітик групи ICU.

Як повідомляв Главред, керівник "EXANTE Україна" Володимир Позній не виключає, що курс долара в Україні може досягти позначки в 30 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти