Шмигаль пообіцяв чиновникам "обрізання" через карантин: що скоротять

29 березня 2020, 14:21
У новій редакції бюджету збережено видатки на інфраструктуру, культуру та освіту.
Шмигаль
Денис Шмигаль / УНІАН

Кабінет міністрів завершив попередню підготовку змін до державного бюджету на 2020 рік, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, у новій редакції законопроекту збережено видатки на інфраструктуру, культуру та освіту.

"Завершили попередню роботу над змінами до держбюджету. Це був складний процес, але саме цього вимагають складні часи. Що в підсумку. Незважаючи ні на що, витрати на інфраструктуру і розвиток, культуру та освіту збережені", - написав Шмигаль в Телеграм-каналі.

відео дня

За його словами, витрати стабілізаційного фонду будуть спрямовані на додаткові виплати медичним та іншим працівникам, які задіяні у боротьбі з коронавірусним захворюванням, грошову допомогу пенсіонерам, виплати українцям, які через розповсюдження цього захворювання втратили роботу, а також надання фінансової допомоги вітчизняному бізнесу.

Крім того, Шмигаль додав, що уряд пропонує до кінця 2020 року чиновникам, які мають заробітну плату більше 10 "мінімалок" (зараз 47 тисяч гривень), отримували лише половину. Виняток - працівники, задіяні у заходах по боротьбі з COVID-19 та заходах з питань нацбезпеки і оборони.

читайте такожКабмін урізав зарплати голів держкомпаній: на скільки і в чому справа

"Ми хочемо на 30% зменшити розмір оплати праці і винагороди керівникам та членам наглядової ради держпідприємств і держкомпаній. Отже, почнемо перегляд Держбюджету з себе", - додав Шмигаль.

Шмигаль пообіцяв чиновникам 'обрізання' через карантин: що скоротять

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на позачерговому засіданні Верховна Рада може проголосувати за призначення трьох міністрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти