Герсак Віталій Анатолійович

15 листопада 2023, 17:12
Герсак Віталій Анатолійович
Герсак Віталій Анатолійович

Герсак Віталій Анатолійович – правоохоронець, громадсько-політичний діяч, воїн-доброволець ЗСУ, засновник громадської організації "Вільні та Вірні".

Освіта:

Закінчив Немирівську ЗОШ №2.

відео дня

Навчався у Прикарпатській Філії Національної академії внутрішніх справ України за спеціальністю "Правоохоронна діяльність".

Закінчив НАВСУ за фахом "Правознавство".

Навчався у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Аспірант Національного університету "Одеська юридична академія".

Служба у правоохоронних органах:

Кар’єру у правоохоронних органах починав із служби на посаді оперативного працівника карного розшуку міського відділку міліції у місті Вінниця.

2010 року був призначений старшим оперуповноваженим з особо важливих справ УБОЗ м. Києва.

2012 р. – начальник карного розшуку транспортної міліції міста Києва.

З 2012 по 2014 р.р. – старший оперуповноважений з особливо важливих справ Департаменту внутрішньої безпеки МВС України.

2014 р. обійняв посаду старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ ГУ "К" Служби безпеки України.

2015 р. - старший оперуповноважений з особливо важливих справ ДВБ СБУ.

2016 р. – заступник начальника відділу по боротьбі з корупцією ДВБ СБУ.

Під час служби в лавах СБУ відзначився участю у викритті хабарництва т. зв. "діамантових прокурорів", документуванні та затриманні хабарників в керівництві Державної служби експортного контролю; визволенням з іранського полону українського моряка Андрія Новічкова, затриманням при отриманні хабарів керівником Державної служби зайнятості Ярославом Кашубою, заступником начальника відділу оперативно-технічного управління НАБУ Олександром Самковим, заступником прокурора Подільського району м. Києва Дмитром Прокудіним та екс-прокурором Подіільського району Сергієм Нечипоренком та ін.

Професійні здобутки В.Герсака були відзначені керівництвом СБУ іменною нагородною зброєю та відомчими нагородами.

2018 року В.Герсак стає радником голови Служби зовнішньої розвідки України, а згодом, обіймає посаду першого заступника начальника ДВБ СЗРУ. В системі СЗРУ працював, зокрема, над організацією і проведенням спільних спеціальних операцій разом із ГУР МО України в зоні проведення АТО та на території ОРДЛО. Був нагороджений іменною зброєю та отримав дострокові військові звання.

2019 року очолює УСБУ в Миколаївській обл. За час керівництва обласним управлінням спецслужби В.Герсак відзначився проведенням заходів щодо очищення служби від недоброчесних співробітників, викорінення хабарництва і здирництва, протидії нелегальному бізнесу, позбавлення організованої злочинності впливу на економіку і суспільно-політичне життя в регіоні. Зокрема, лідер місцевої організованої злочинності і неофіційний "господар регіону" на прізвисько "Мультик" вимушений був втекти з України, а т.зв. "смотрящій" за областю на прізвисько "Наум" отримав тюремний термін.

Через постійні непорозуміння та конфлікти із тодішнім керівництвом СБУ в особі І.Баканова та А.Наумова 2020 року В.Герсак подає рапорт про звільнення за власним бажанням на ім’я голови СБУ. Рапорт було підписано і 18 листопада 2020 р., того ж дня Президент України видав Указ про звільнення В.Герсака із займаної посади.

Підтримка спорту:

Після звільнення із правоохоронних органів успішно займається підприємницькою та благодійною діяльністю. Зокрема, надає підтримку дитячому та юнацькому спорту, виступає організатором та спонсором професійних спортивних змагань.

З 11 років займається боксом, має звання "Майстер спорту України", захоплюється бойовими єдиноборствами, великим тенісом та футболом.

Участь в обороні України:

З перших днів російсько-української війни, разом із старшим сином, добровільно доєднався до лав ЗСУ.

На початку війни був в.о. комбата одного з підрозділів ССО ВСУ.

У червні 2022 р. наказом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного призначений командиром роти вогневої підтримки 182 батальйону 122 бригади ТРО (Білгород-Дністровський, Одеської обл.).

Приймав участь у бойових діях в районі Кінбурнської Коси (Миколаївська обл.), Гуляй Поля (Запорізька обл.), а також у визволенні міста Херсон та Херсонської обл.

Громадська діяльність:

Разом з однодумцями заснував ГО "Вільні та вірні", завданнями якого є підтримка ветеранів та військовослужбовців, допомога ЗСУ, патріотичне виховання молоді та сприяння якісним перетворенням в суспільстві і Державі.

Особисте життя:

Одружений, виховує двох синів.

Дружина – Герсак Юлія – приватний підприємець.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти