У Сенаті США заявили про перегляд санкцій проти Росії

20 січня 2021, 11:21
Також Вашингтон має намір заново оцінити санкції щодо Ірану, Венесуели і Китаю.
Джанет Йеллен
Джанет Йеллен / GettyImages

В ході слухань у фінансовому комітеті Сенату США головний претендент на пост глави американського Мінфіну Джанет Йеллен повідомила, що в разі її обрання санкційна політика Білого дому останніх років буде переглянута.

Вона уточнила, що адміністрація Байдена перегляне режим санкцій, з метою зробити їх стратегічними, і почне перегляд "негайно".

Йеллен уточнила, що після вступу на посаду доручить своєму заступнику Уоллі Адейемо провести "аудит" американських санкцій, які були введені в останні роки за Трампа, для того, щоб обмеження служили стратегічним цілям.

відео дня

Санкції, які вводила адміністрація Трампа, в першу чергу стосувалися Росії, Ірану, Венесуели і Північної Кореї. Також мали серйозний наслідок американські санкції для Китаю.

Крім санкцій Єллен прокоментувала свої плани з інших тем. Кандидат від казначейства Байдена зазначила, що криптовалюти, такі як Bitcoin, викликають особливу заклопотаність з точки зору фінансування тероризму і відмивання грошей.

Також, незважаючи на те, що колишня глава Федеральної резервної системи США вважається "яструбом", який проводив політику поступового підвищення процентної ставки, Йеллен заявила, що її пріоритетне завдання на новій посаді - проведення ARP (плану порятунку Америки) ціною в $1,9 трлн.

Єллен уточнила, що гроші потрібно витрачати саме зараз – для того, щоб економіка могла почати своє зростання.

читайте такожПо Північному потоку-2 поїхали каткомНагадаємо, сьогодні в комітетах Сенату США почалися слухання щодо претендентів на ключові посади Кабінету Байдена.

На обговорення винесені кандидатури на пости міністра внутрішньої безпеки( Майоркас), директора Національної розвідки (Хейнс), міністра фінансів (Йеллен), держсекретаря (Блінкен) і міністра оборони (Остін).

Для затвердження кожен повинен отримати підтримку простої більшості сенаторів.

Раніше стало відомо, що команда новообраного президента США Джо Байдена має намір здійснювати дії, спрямовані на припинення будівництва газопроводу Північний потік-2. Якщо не вдасться переконати в цьому Європу, Вашингтон готовий задіяти нові інструменти для досягнення мети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти