В Росії тиснуть на Путіна: ворога може чекати нова хвиля мобілізації - WSJ

19 вересня 2024, 12:40
498
Військове командування РФ вимагає, аби Путін знову оголосив про мобілізацію, однак є нюанс.
В Росії тиснуть на Путіна: ворога може чекати нова хвиля мобілізації - WSJ
Путін не хоче ризикувати своїм режимом, попри гостру потребу в мобілізації / Колаж: Главред, фото ua.depositphotos.com і скріншот

Міністерство оборони країни-агресора Росії тисне на кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо рішення про оголошення нової хвилі мобілізації в РФ. Як пише The Wall Street Journal з посиланням на джерело в Москві, причиною цього є необхідність залучити додаткові війська і компенсувати втрати на українському полі бою.

Ще на початку 2024 року у Міноборони пропонували Путіну провести нову мобілізацію, але він відмовився йти на такий крок прямо перед своєю інавгурацією.

Путін наполіг на залученні добровольців, що підписують контракти, а влітку спробував збільшити чисельність власної армії за рахунок збільшення виплат. Новобранцям почали пропонувати одноразову виплату до 400 тисяч рублів.

відео дня

Однак це, схоже, не допомогло, адже Міністерство оборони вже на чолі не з Шойгу, а з Бєлоусовим, знову відчуває нестачу особового складу і, відповідно, не може організувати контрнаступ для повернення територій Курщини.

Посилює тиск на кремлівського диктатора і те, що ЗСУ завдали агресору мільйонних втрат, які теж потрібно поповнювати. Тому проблема мобілізації стає дедалі гострішою.

При цьому у Кремлі побоюються, що нова хвиля може порушити сприйняття війни в Україні суспільством всередині країни, що стане політично ризикованим для Путіна.

Що таке The Wall Street Journal?

The Wall Street Journal (WSJ) — щоденна міжнародна англомовна газета, орієнтована на ділові та фінансові новини. Заснована 8 липня 1889 р. Чарлзом Доу, Едвардом Джонсом і Чарльзом Бергстрессером. Одне з найвпливовіших та найбільших американських видань, що публікує статті за тематикою: політика, економіка, бізнес, технології, лайф-стайл тощо, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Росії - що відомо

Нагадаємо, що питання резервів та поповнення особового складу в армії РФ почало підніматися ще декілька місяців тому. Попри великі ресурси країни-агресора Росії, знайти охочих воювати в Україні Кремлю в необхідних темпах без оголошення мобілізації не вдається. Однак і сама мобілізація створює чималі ризики для РФ.

Раніше колишній депутат Держдуми, російський опозиційний політик Геннадій Гудков розповів Главреду, що в країні-агресорі Росії планують мобілізувати приблизно 800 тисяч осіб або навіть більше.

Напередодні він стверджував, що Генеральний штаб Росії і військові комісаріати вже отримали наказ підготуватися мобілізації. Однак нову хвилю в РФ наразі так і не оголосили.

Читайте також про ситуацію в Росії:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти