У Польщі оцінили шанси на припинення будівництва Північного потоку-2

5 лютого 2021, 08:11
На думку експерта, ні в якому разі не можна заперечувати ефективність американських санкцій проти газопроводу Північний потік-2 (кілька разів введені Конгресом)
Газопровід
У Польщі оцінили шанси на припинення будівництва Північного потоку-2 / Reuters

Шимон Кардаш, експерт Центру східних досліджень (Польща) оцінив шанси остаточної зупинки завершення будівництва газопроводу Північний потік-2. Таку його думку цитує портал РІА Новини.

"Я не можу сказати зі стовідсотковою впевненістю, що Північний потік-2 буде добудований, але мій інтуїтивний прогноз незмінний — все йде до завершення проєкту", — заявив Кардаш. На його думку, німецькі політики й комерсанти все сильніше і сильніше висловлюють прихильність проєкту.

Експерт також сказав, що постійні затримки із завершенням будівництва не є великою проблемою для Російської Федерації, оскільки у корпорації Газпром є транзитна угода з Україною до 2024 року й альтернативні маршрути постачання газу. При цьому Кардаш визнав ефективність американських санкцій проти газопроводу, проте закликав не переоцінювати їх.

"Що ще має статися, щоб Німеччина змінила свою позицію? Я дійсно не знаю, раз після всіх цих поворотів проєкт все ще життєздатний", — уклав експерт.

читайте такожОстанній шанс знищити Північний потік-2: з'явився прогноз про удар Росії по Україні

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти