У НАТО насварили Путіна і "повісили" на нього вбивства опонентів

22 березня 2021, 17:54
Володимир Путін несе відповідальність за всі дії, які робить російська держава, підкреслив генсек НАТО.
Путина
Володимир Путін / Reuters

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявляє, що президент РФ Володимир Путін є відповідальним за агресивні дії Росії, в тому числі, політичні вбивства.

Як підкреслив він у ході прес-конференції у Брюсселі напередодні засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, Альянс засуджує поведінку Росії і нагадав про порушення міжнародного права і розгін мирних демонстрацій.

"Президент Путін, безумовно, в кінцевому підсумку несе відповідальність за всі дії, які робить російська держава, і ми бачили манеру агресивної поведінки, в тому числі спроби і цілеспрямовані вбивства опонентів", - сказав Столтенберг.

Також він додав, що в Альянсі стурбовані повідомленнями про те, що в Росії обіцяють винагороди за вбивства персоналу НАТО в Афганістані. Столтенберг вважає неприйнятними такі дії РФ.

За його словами, глави МЗС країн-членів, а також країн-партнерів - Фінляндії та Швеції - розглянуть питання відносин з Росією. "Росія продовжує придушувати мирних дисидентів вдома і проявляти манеру агресивної поведінки за кордоном", - підкреслив Столтенберг.

читайте такожУ РФ розповіли про долю розмови Байдена з Путіним і звинуватили СШАВін уточнив, що мова йде про російські кібератаки, спроби втрутитися у вибори і підірвати демократію в країнах Заходу.

При цьому генсек Альянсу зазначив, що НАТО продовжує дотримуватися двоєдиного підходу у відносинах з Росією - сильне стримування і оборона в поєднанні зі змістовним діалогом, в тому числі з питань контролю над озброєннями.

Також генсек зазначив, що відносини між НАТО і Росією є складними вже протягом певного часу, оскільки вона порушує міжнародне право, застосовує військові сили проти України і Грузії, а також відповідальна за агресивні дії проти країн НАТО (кібервмішування у внутрішні процеси країн-членів).

читайте такожПутін відповів на образу Байдена дитячою дражнилкою

Різка заява Байдена на адресу Путіна:

  • Нагадаємо, президент США Джо Байден погодився з твердженням, що президент Російської Федерації Володимир Путін є вбивцею. Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу ABC Mews.
  • Президент США зазначив, що в січні під час телефонної розмови попередив президента РФ Про вжиття потенційних заходів реагування у відповідь на втручання Росії в американські вибори.
  • При цьому ведучий поцікавився, чи вважає Байден російського президента вбивцею.
  • Після деякого роздуму президент США погодився з цим твердженням. "Ммм, так", - сказав Байден.
  • У відповідь Путін запропонував Байдену провести відкритий діалог.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти