У Держдумі нечемно відповіли Вітренку на його слова про єдину енергосистему з Росією

24 січня 2021, 13:13оновлено 14 лютого 2021, 13:52
Бажання України надалі об'єднатися з європейською енергосистемою стане "нелегким шляхом" для українського народу, переконаний російський парламентарій.
Юрій Вітренко
У Держдумі нечемно відповіли Вітренку на його слова про єдину енергосистему з Росією / УНІАН

Депутат російської Держдуми від Криму Руслан Бальбек відреагував на заяву виконувача обов'язки глави Міненерго України Юрія Вітренка, який закликав повністю відмовитися від єдиної з Росією і Білоруссю енергосистеми й об'єднатися з європейською системою.

"Міністр пояснив все чітко і зрозуміло: щоб стати Європою, треба ще більше збільшити ціни за споживання енергоносіїв для населення. Тому потрібно розірвати останні енергозв'язки з Росією і тим самим показати всьому світу, що для офіційного Києва рівень життя населення далеко не на першому місці", - сказав Бальбек у коментарі RT.

Депутат зауважив, що бажання України надалі об'єднатися з європейською енергосистемою стане "нелегким шляхом" для українського народу.

"Після подібного демаршу той же самий російський газ, тільки з європейського хабу, коштуватиме в рази дорожче", - додав парламентарій.

Зазначимо, 22 січня в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" Вітренко заявив, що одним з його головних завдань на посту буде від'єднання України від енергосистеми з Росією і Білоруссю.

"Нам треба терміново від'єднуватися від об'єднаної енергосистеми з Білоруссю і Росією. Об'єднуватися з європейською системою. Це буде моїм одним з головних завдань, щоб ми були частиною Європи, нормального ринку, де немає свавілля монополістів, де нормальна, прозора ціна", - сказав Вітренко.

Електроенергія в Україні - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти