У Німеччині відреагували на заклики США щодо Північного потоку-2

10 грудня 2020, 16:15
У Німеччині не вважають Північний потік - 2 загрозою європейській енергетичній безпеці.
Північний потік-2
У Німеччині заявили, що Європу дратує позиція США щодо реалізації Північного потоку-2 / Reuters

У німецькому Бундестазі розчаровані закликом, в якому США просять Німеччину накласти мораторій на будівництво Північного потоку-2. Європейців дратує американська позиція, оскільки вони не вважають реалізацію газопроводу загрозою енергетичній безпеці Європи. При цьому існує надія, що нова адміністрація Джо Байдена не буде втручатися в дане питання.

Про це заявив голова комітету німецького Бундестагу з питань економіки та енергетики Клаус Ернст у листі, адресованому в. о посла США у ФРН Робін Куінвілл, яка раніше закликала Німеччину заборонити будівництво російського газопроводу, повідомляє Süddeutsche Zeitung.

"Хіба ви не розумієте, що у європейців викликає нерозуміння і роздратування те, що США намагаються захистити їх від чогось такого, що вони не вважають загрозою?"- написав політик, додавши, що у Берліні сподіваються на більш конструктивну позицію щодо цього питання з боку адміністрації Байдена.читайте такожЗМІ дізналися нові дані щодо завершення будівництва Північного потоку-2

Також він додав, що суверенні держави мають право "самостійно визначати свою політику".

Нагадаємо, 5 грудня виконуюча обов'язки посла США у Німеччині Робін Куінвілл закликала Берлін і Брюссель заборонити будівництво Північного потоку-2. На її думку, такий крок продемонстрував би чітку політичну позицію щодо нетерпимості до поведінки РФ. Вашингтон вважає проект СП-2 не тільки економічним, а й політичним.

Північний потік-2 новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти