Україна може отримати польські МіГ-29, однак є умова - Сікорський

13 вересня 2024, 21:08
156
Рішення щодо передачі Україні додаткових винищувачів будуть приймати в залежності від допомоги союзників.
МиГ-29, Сикорский
Польща готова надавати Україні більше техніки та озброєння / Колаж: Главред, фото: U.S. Air Force, скрін з відео

Польща може передати Україні додаткові літаки МіГ-29. Про це під час пресконференції з очільником МЗС України Андрієм Сибігою заявив польський колега Радослав Сікорський.

За його словами, є одна умова щодо передачі винищувачів Україні - рішення Польщі залежатиме від того, чи матиме країна достатньо ресурсів для захисту власного неба.

Варшава наразі розглядає можливість передачі чергових партій техніки і, ймовірно, МіГ-29, які захищають небо Польщі. Позитивне рішення буде тоді, коли союзники допоможуть із патрулюванням повітряного простору Польщі.

відео дня

Сікорський також прокоментував передачу Україні іншої техніки, яку українські сили застосовувати на фронті та у Курській області. Це близько 400 танків, гаубиці Krab і пускові установки Piorun.

"І я з великим задоволенням почув, що наша техніка, яка виробляється в Польщі, дуже добре себе показала", – наголосив політик.

Хто такий Радослав Сікорський?

Польський політик, політолог і журналіст.

У 2005-2007 роках — міністр оборони Польщі, з листопада 2007 по вересень 2014 і з грудня 2023 року - міністр закордонних справ в уряді Дональда Туска.

До 2007 року перебував у партії Право і справедливість, в даний час є членом Громадянської платформи, пише Вікіпедія.

Заяви та рішення Польщі в контексті війни в Україні

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував нещодавні погрози кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо дозволу на удари по країні-агресору Росії західним далекобійним озброєнням. Він переконаний, що це є спробою відмовити союзників від надання допомоги Україні і хоча події в Україні, зокрема на фронті, вимагають серйозного ставлення, однак не заяви російської сторони.

Напередодні стало відомо, що в рамках ініціативи щодо закупівлі артилерійських снарядів по всьому світу для України Польща пообіцяла свою фінансову підтримку, однак досі жодного внеску країна не зробила.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував можливість польських систем ППО збивати російські ракети на власній території і зазначив, що для цього потрібне детальне вивчення об'єкта, що перетнув повітряний простір країни.
Читайте також про військову допомогу заходу Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти