Трамп влип у скандал з несплатою податків: ЗМІ розкрили хитру схему

28 вересня 2020, 10:22оновлено 28 вересня 2020, 12:57
Дональда Трампа звинуватили в несплаті податку на доходи фізичних осіб за десять років.
Трамп
Дональда Трампа звинуватили в несплаті податків / Reuters

Президент США Дональд Трамп не платив федеральний податок на доходи фізичних осіб протягом десяти років, укривши від оподаткування десятки мільйонів доларів.

Таку інформацію публікує видання The New York Times, посилаючись на дані податкової декларації Трампа.

Наприклад, в 2016 році, коли Трамп став президентом, він заплатив тільки $750 цього податку, і таку ж суму в 2017 році.

Журналісти з'ясували, що в 2018 році тільки від частки в реаліті-шоу "учень" і за право використовувати його імені президент отримав близько $427 млн, а ще $176,5 - завдяки успішним інвестиціям в дві офісні будівлі.

Тільки ці доходи могли змусити Трампа заплатити більше $100 млн, відзначає NYT.

"Він взагалі не платив податок на доходи фізичних осіб за десять з останніх 15 років - в основному тому, що повідомляв про те, що втрачає більше, ніж заробляє", - пишуть автори.

У матеріалі дається докладний аналіз інформації про податки Трампа більш ніж 20 років, включаючи дані сотні компаній, які входять до його бізнес-імперії.

Видання робить висновок про те, що причина несплати полягає в підприємствах Трампа, якими він володіє і якими управляє сам. Постійні збитки від них, про які він повідомляє, значною мірою звільняють його від сплати федерального податку на доходи фізичних осіб.

"Це рівняння - ключовий елемент алхімії фінансів Трампа: використання доходів від своєї слави для покупки і підтримки ризикованих підприємств, а потім використання їх збитків для того, щоб уникнути податків", - зазначають автори.

читайте такожТрамп не піде, навіть якщо програє вибори

Трам вже відреагував на публікацію, назвавши її помилковою і заявив, що насправді платить податки.

  • Нагадаємо, вибори президента США повинні пройти 3 листопада. Головними кандидатами на пост глави держави є "демократ" Джо Байден і" республіканець " Дональд Трамп.
  • Раніше Трамп також закликав відмовитися від голосування поштою і заявив, що мирної передачі влади в США не буде. На його думку, голосування поштою є катастрофічним.
  • Трамп також заявляв, що він буде готовий мирно піти з Білого дому в тому випадку, якщо перемога кандидата від "демократів" Джо Байдена буде підтверджена Верховним судом.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти