"Саша, ти обіс*ався": у Білорусі розповіли, як Лукашенко став посміховиськом

21 грудня 2020, 01:30
Білоруси демонструють креатив на саморобних плакатах під час масових акцій протесту.
Мінськ, Білорусь
Протести в Білорусі / tut.by

Тролінг, а також висміювання Олександра Лукашенко і його режиму стало однією з головних відмінностей протесту в Білорусі.

Про це білоруська журналістка Ірина Халіп пише в матеріалі для Нової газети.

"На балконі висять труси. Три пари. Акуратно висять, один за одним: білі, червоні і знову білі. А над ними-плакат із зазначенням: "Це не прапор!". Потім приїжджає міліція або МНС і краде труси з балкона. Але така ж картинка висить вже десь в абсолютно протилежному районі Мінська. На кожні труси ментів не напасешся, ось вони і метушаться по місту. А білоруси сміються, вивішуючи білизну", - описує вона реалії сучасної Білорусі.

Не менший креатив білоруси демонструють на саморобних плакатах під час масових акцій протесту.

"Саша, прокинься, ти обіс*ався!"- ці слова на аркуші ватману або фанери можна побачити щонеділі в Мінську. Дівчата люблять виходити з плакатами "Саша, між нами все скінчено!" або "Саша, ти хочеш шостий раз? У нас голова болить!". У різних колонах можна зустріти слова "Любов — це коли Саша твій колишній" або "Хотіла сина Сашею назвати, доведеться Свєтою". А буває, що дівчина тримає велику фотографію товстого рудого кота з підписом: "Вибач, Саша, але у мене вже є вусатий диктатор". Ну і звичайно, "Саша, ми купили тобі квиток в Гаагу!", написане на тлі роздрукованого посадкового талону авіакомпанії CriminalAvia.

читайте такожОфшори на мільярд: ЗМІ розповіли про тіньовий бізнес сім'ї ЛукашенкаЖурналістка зазначає, що ОМОН - другий за кількістю згадок персонаж після Саші. "Перша причина - це ти, а друга - всі твої менти". "Переплавимо гумові кийки на презервативи!". "Краще дочка-повія, ніж син-омонівець". "Приїжджайте в Білорусь, у нас є: вінтілово, шизовий дід, прикольні букви, автозаки (багато)". "Ваш UBER дискомфорт прибув" - на плакаті з намальованим автозаком. "Стріляти в білорусів може тільки Купідон!".

"Все дійсно було настільки погано. А стало нехай ще й не добре — до цього нам виходити і виходити, — зате весело і тому не страшно", - резюмує автор матеріалу.

Нагадаємо, раніше глава Комітету держбезпеки Білорусі Іван Тертель заявив про те, що білоруська влада готується до "гарячої війні".

"Якщо тут домінуватиме Росія-це стане серйозним ударом по Україні", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти