Путіну заборонили відвідувати Олімпіаду: у Кремлі розкритикували рішення CAS

18 грудня 2020, 18:20
Заборона на відвідування Олімпіади поширюється на весь уряд Росії.
Путіну заборонили відвідувати Олімпіаду: у Кремлі розкритикували рішення CAS
Кремль розкритикував CAS за заборону Путіну відвідувати Олімпійські ігри / Reuters

​Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков прокоментував рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) про заборону президенту Росії відвідувати Олімпійські ігри та чемпіонати світу у найближчі два роки.

"Звичайно, ми ставимося до рішення негативно. Але разом з тим вже було відзначено нашими спортивними керівниками, що головне, що спортсмени отримують право брати участь у міжнародних змаганнях", - сказав Пєсков.

Зазначимо, напередодні Спортивний арбітражний суд відсторонив Росію на 2 роки від найбільших спортивних турнірів, на Олімпіадах і чемпіонатах світу спортсмени зможуть виступати тільки під нейтральним прапором.

читайте такожУ Росії гнівно відреагували на заборону Путіну відвідувати Олімпійські ігри

"З усіх інших питань ми маємо на увазі підтримувати максимально тісні контакти з міжнародними спортивними організаціями. Ми продовжимо цей діалог. Ми продовжимо всіма доступними засобами захищати наші інтереси. І ми продовжимо боротьбу з допінгом", - зазначив прессекретар Путіна, пишуть РІА Новини.

Крім того, крім президента Росії, заборона поширюється на весь уряд Росії: міністрів і їх заступників, прем'єр-міністра і його заступників, а також депутатів державної Думи.

Також, на змаганнях не можна бути присутнім головам і заступникам державних організацій, всієї адміністрації президента і співробітникам Слідчого комітету Росії.

Допінговий скандал - про що раніше повідомляв Главред:

  • Всесвітнє антидопінгове агентство в 2019 році відкрило понад 100 справ проти російських спортсменів. 9 грудня виконком WADA відсторонив збірну РФ від участі в масштабних міжнародних турнірах на 4 роки. Заборона поширюється на Олімпійські ігри та чемпіонат світу з футболу.
  • Такі санкції пов'язані з тим, що у WADA виявили фальсифікації даних Московської антидопінгової лабораторії.
  • Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) вердиктом від 17 грудня фактично пом'якшив рішення WADA, скоротивши дискваліфікацію Росії на термін до 2 років.
  • При цьому російським спортсменам дозволять виступати під нейтральним прапором на двох наступних Олімпійських іграх і ЧС-2022 з футболу в Катарі, якщо їх допінг проби будуть негативними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти