Новий удар по Росії: Путіну заборонили відвідувати Олімпіаду і світові змагання

18 грудня 2020, 10:18
Володимир Путін і топ-чиновники Росії не зможуть офіційно відвідати чемпіонат світу з футболу у Катарі у 2022 році.
Путина
Путін і чиновники з Росії не зможуть потрапити на змагання, навіть якщо їх туди запросять - CAS / Reuters

Російському президенту Володимиру Путіну, а також політикам і чиновникам з РФ, заборонено на офіційному рівні відвідувати великі спортивні заходи в найближчі два роки. Вони не зможуть приїхати на турніри навіть у разі запрошення.

Таке рішення прийняв Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) своїм вердикт щодо судового спору Всесвітнього антидопінгового агентства і російського антидопінгового агентства.

Крім Володимира Путіна, масштабні спортивні заходи заборонено відвідувати російським міністрам, заступникам міністрів, главі уряду і його заступникам, а також депутатам Державної Думи РФ. Політики і чиновники не зможуть приїхати навіть у тому випадку, якщо їх запросять лідери країн, які організовують спортивне змагання, або ж спортивні діячі.читайте такожРосія підтвердила подачу апеляції на рішення WADA

відео дня

Допінговий скандал і дискваліфікація Росії

  • Збірна Росії в грудні 2017 року була відсторонена від участі в Олімпійських іграх 2018 року у Південній Кореї через скандал із застосуванням допінгу. Тоді у вживанні допінгу запідозрили близько 300 російських спортсменів.
  • Всесвітнє антидопінгове агентство у 2019 році відкрило понад 100 справ проти російських спортсменів. 9 грудня виконком WADA відсторонив збірну РФ від участі в масштабних міжнародних турнірахна 4 роки. Це стосується також Олімпіади та чемпіонату світу з футболу.
  • Такі санкції пов'язані з тим, що у WADA виявили фальсифікації даних Московської антидопінгової лабораторії.
  • Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) вердиктом від 17 грудня фактично пом'якшив рішення WADA, скоротивши дискваліфікацію Росії на термін до 2 років. Москва, як і раніше, повинна виплатити 1,27 мільйонів доларів компенсації витрат щодо допінгової справи.
  • Російським спортсменам дозволять виступати під нейтральним прапором на двох наступних Олімпійських іграх і ЧС-2022 з футболу у Катарі в тому випадку, якщо їх допінг проби будуть негативними.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти