Війська МВС Росії допоможуть режиму Лукашенка: Путін зробив заяву

27 серпня 2020, 14:11
У Кремлі готові відправити внутрішні війська у Білорусь у разі масових заворушень.
Путина
Путін розповів, коли введе війська у Білорусь / Reuters

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням надати йому допомогу у тому випадку, якщо на території республіки почнуться масові заворушення. Росія вже сформувала відповідний підрозділ.

Про це заявив російський глава держави Володимир Путін у інтерв'ю телеканалу Росія 1.

За його словами, жодних дій Москва не буде робити допоки, доки "екстремістські елементи" не почнуть діяти рішуче. Лукашенко погодився з такими доводами.

"Але він ("резерв правоохоронців" - ред.) не буде використаний допоки, доки екстремістські елементи не почнуть розбій. Не почнуть захоплювати адміністративні будівлі, банки. Ми прийшли до висновку в розмові з Олександром Григоровичем, що наразі такої необхідності немає і резерв було вирішено не використовувати", - підкреслив Путін.читайте такожВійська РФ вже у Білорусі - експерт

Раніше обраний за версією ЦВК Білорусі президент Олександр Лукашенко заявив, що Москва в рамках домовленостей з Мінськом може надати всебічну військову допомогу його режиму на першу вимогу.

У Путіна, у свою чергу, акцентували увагу на тому, що нинішня ситуація не сприяє тому, щоб Росія вводила війська на територію Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти