Перемогу Лукашенка на виборах у Білорусі можна оскаржити: у МЗС Росії зробили заяву

19 серпня 2020, 15:50
Глава МЗС РФ Сергій Лавров не вважає, що вибори президента Білорусі були ідеальними.
Лавров
Закони Білорусі дозволяють оскаржити результати виборів - Лавров / Reuters

Заяви Польщі, Литви, Естонії та Європарламенту, які свідчать про виникнення проблем з виборами президента у Білорусі - це не демократія, а геополітика і спроба Заходу нав'язати вигідну для себе точку зору. При цьому національне законодавство Республіки Білорусь дозволяє оскаржити результати виборів частково або в цілому.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє РБК.

Зокрема, дипломат піддав критиці країни, які вказують на проблеми в президентському виборчому процесі у Білорусі. Однак чиновник і сам зазначив, що вибори були неідеальними. Це визнає і офіційний Мінськ.

"Сказане не означає, що вибори були ідеальними. Звичайно, ні. Тому чимало свідчень. Це визнається і білоруським керівництвом, яке намагається вступити в діалог з громадянами, які протестують проти того, що вони вважають обмеженням своїх прав", - стверджує Лавров. читайте такожНові вибори президента Білорусі: Лукашенко зробив заяву

Більш того, глава російського МЗС з впевненістю сказав, що білоруські закони надають можливість "оскаржити або поставити під сумнів результати виборчого процесу на тій чи іншій ділянці або в цілому", тоді як заклики з-за кордону - це нібито спроба нав'язати Заходом свій політичний світогляд.

"Це все про геополітику. Про ті самі правила, які наші західні партнери хочуть впроваджувати в повсякденне життя на нашому континенті і в інших частинах світу", - підкреслив Лавров.

Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі пройшли вибори президента. ЦВК оголосила переможцем Олександра Лукашенка, однак значна частина білоруського народу висловила незгоду з цими результатами. Люди вийшли на вулиці, а робітники почали страйк.читайте також"Здається, пізно": Горбачов розповів про головну помилку Лукашенка

Сам Лукашенко стверджує, що для врегулювання ситуації у Білорусі можуть бути задіяні російські війська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти