Падіння 30-річного режиму: у Чорногорії опозиція перемогла на виборах до парламенту

31 серпня 2020, 01:57
Чорногорці 30 серпня обирали народних депутатів.
Чорногорія
Чорногорія обирає новий парламент / Фото: Reuters

У Чорногорії 30 серпня відбулися історичні парламентські вибори, оскільки вперше за кілька десятиліть у лідери обирається опозиція.

Як повідомив представник Центру моніторингу виборів Чорногорії, правляча лівоцентристська Демократична партія соціалістів Чорногорії набирає 34,4%.

Відомі дані екзит-полів і в ЦВК вже обробили 52% бюлетенів. Опозиційна коаліція за майбутнє Чорногорії набирає 33,4% голосів, а опозиційна коаліція Мир — наша нація набирає 12,5%. Після об'єднання опозиційні сили країни отримають близько 46%.

відео дня

На думку політологів, у опозиції в Чорногорії зараз вперше є шанси гідно виступити на виборах.

Якщо ж опозиція не об'єднатися і переможе правляча партія, то це дасть президенту Міло Джукановичу, якого деякі експерти вважають справжнім "останнім диктатором" Європи, хорошу базу для того, щоб продовжити майже 30-річне перебування на керівних державних посадах.

читайте такожЕксперт пояснив, чи завадить коронавірус проведенню місцевих виборівПри цьому опозиція оголосила про "падіння 30-річного режиму" після оголошення попередніх даних парламентських виборів.

"Громадяни Чорногорії, спасибі вам за підтримку! 30-річний режим упав", - сказав лідер опозиційної коаліції за майбутнє Чорногорії Здравко Кривокапич.

Відзначимо, в цей же день відбулися місцеві вибори в п'яти муніципалітетах: в Будві, Которі, Тіваті, Андрієвіце і Гусіньє.

Нагадаємо, виборчий процес, пов'язаний з проведенням місцевих виборів в Україні, стартує з 5 вересня.

Як раніше повідомлялося, український журналіст, представник Донецька в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінську щодо Донбасу Сергій Гармаш розповів, чому представники Росії всіляко намагаються домогтися від Києва проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих районах Донеччини та Луганщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти