Обама дав Путіну "зелене світло" на анексію Криму - офіцер НАТО

28 жовтня 2020, 07:49
Перезавантаження відносин США та Росії господар Кремля сприйняв як дозвіл на захоплення Криму, вважає Гаррі Табах.
Обама
Обама наклав вето на рішення про надання Україні летальної зброї / Reuters

Президент США в 2009-2017 рр. Барак Обама міг запобігти захопленню та анексії Криму Росією, але не зробив цього.

Таку думку висловив американський військовий, капітан 1-го рангу, представник НАТО в РФ Гаррі Табах в програмі ХристяTalk на каналі Obozrevatel, відео якої опубліковано в YouTube.

"Обама після Грузії відправив Клінтон з червоною кнопкою перезавантаження, Абхазія - чорт з ними, головне – у нас буде дружба з Путіним. І Путін тоді сказав: спасибі, друже, ти слабак, і я тепер візьму Крим", - вважає офіцер.

Гаррі Табах нагадав про те, що в 2014 році Конгрес США ухвалив рішення про надання Україні летальної зброї, але Обама наклав на нього вето.

"Обама багато чого міг. Він був президентом найбільшої ядерної держави в світі, від якої залежить економіка всього світу. Багато чого залежить у всьому світі від нього - від президента США", - сказав Табах, додавши, що замість цього глава Білого дому "дав Путіну зелене світло" на анексію Криму.

Нагадаємо, Верховний головнокомандувач Об'єднаних сил в Європі американський генерал Філіп Брідлав заявив, що якби США ухвалили рішення надати Україні ПТРК Javelin у перші два тижні після початку російської агресії, то ситуація на Донбасі розвивалася б зовсім інакше.

Анексія Криму

У березні 2014 року в Криму під дулами російських військових пройшов так званий "референдум" про статус півострова, більшість жителів нібито висловилися за приєднання до РФ. Пізніше Росія анексувала Крим. В Україні влада визнала 20 лютого 2014 року датою початку захоплення півострова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти