Протести в Сербії через карантин переросли в масові сутички з поліцією

13 липня 2020, 02:02
Внаслідок зіткнень 14 поліцейських дістали пошкоджень.
Протести в Сербії
Протести в Сербії почалися 7 липня / twitter.com/BIRNSrbija

У Сербії вже четвертий день поспіль тривають антиурядові протести, спровоковані посиленням карантину в країні.

Під час заворушень в Белграді 11 липня поліція затримала 71 людину, повідомляє TRT.

Внаслідок зіткнень 14 поліцейських дістали пошкоджень – ввечері 10 липня сотні демонстрантів намагалися штурмувати будівлю парламенту в центрі Белграда. Учасники протестів кидали пляшки і каміння в поліцію, яка охороняла будівлю парламенту. Правоохоронці застосували сльозогінний газ.

відео дня

читайте такожБунти в Сербії через карантин: чи буде повторення в УкраїніЗазначимо, карантин у Сербії скасували ще у червні. Незабаром епідеміологічна ситуація в країні почала різко погіршуватися. ЗМІ повідомляли про переповнені пацієнтами з COVID-19 лікарні. 7 липня був зафіксований абсолютний рекорд в країні з початку епідемії - 13 жертв коронавірусу.

7 липня президент Олександр Вучич оголосив про запровадження в Белграді комендантської години. Увечері 7 липня в столиці Сербії спалахнули протести, які супроводжувалися безладами, бійками з поліцією і вимогами відставки глави держави.

Як повідомляв Главред, в червні в Римі сотні людей вийшли на мітинг проти коронакризи. Демонстранти вимагали відставки уряду. Акція протесту переросла у зіткнення з поліцією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти