НАТО потрібно два тижні, щоб допомогти Польщі або Румунії під час атаки РФ - Годжес

27 травня 2024, 13:19
281
Якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то їй доведеться чекати щонайменше два тижні, доки союзники по блоку прийдуть на допомогу, каже генерал Бен Ходжес.
НАТО, Ходжес
Напад РФ на НАТО - Ходжес розповів скільки часу потрібно на оборону / колаж Главред, фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Якщо країна-агресор Росія нападе на одну з країн НАТО, то їй доведеться очікувати щонайменше два тижні, поки інші учасники Альянсу надішлють війська на допомогу. Про це заявив колишній командувач Сухопутних військ США в Європі генерал у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю румунському телебаченню.

Як каже Ходжес, усе залежатиме від того, чи матиме країна попередження про потенційну атаку і чи матимуть лідери країн НАТО сміливість почати діяти ще перед нападом РФ. Якщо вони проявлять сміливість, то термін у два тижні можна буде істотно скоротити.

"Якщо припустити, що ми не почали рухатися заздалегідь (перед потенційним нападом. - Главред), то Румунії та всім іншим країнам - Польщі, Литві, усім - доведеться чекати, напевно, два тижні, перш ніж прибудуть додаткові сили", - сказав Ходжес.

відео дня

Цей двотижневий термін, вважає генерал, потрібно буде витратити для того, щоб організувати війська країн НАТО, а також усі сухопутні війська в самій країні, на яку нападе РФ.

"Повітряні сили зможуть прибути раніше, військово-морські сили інших країн - Туреччини та Болгарії - також могли б прибути трохи швидше", - підсумував він.

Хто такий Бен Годжес

Фредерік Бенджамін Ходжес - офіцер армії США у відставці, який обіймав посаду командувача армією США в Європі.

Нині він завідує кафедрою стратегічних досліджень Першинга в Центрі аналізу європейської політики.

НАТО і війна в Україні - головні новини за темою:

Росія може готувати атаку на країни НАТО, вважає майор ЗСУ Олексій Гетьман. На його думку, держава окупант може атакувати Литву, Латвію, Естонію та Польщу. Демократичні країни перемагають тоталітарні країни, проте останнім простіше переводити економіку на військові рейки.

Союзникам потрібно задуматися над тим, щоб скасувати табу на удари своєю зброєю по Росії, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він акцентував увагу на тому, що такий крок допоможе українцям захистити свій кордон у Харківській області.

Країни НАТО можуть перекинути війська в Україну: Латвія, Литва, Естонія, а також Польща можуть відправити свої сили в тому випадку, якщо відбудеться прорив російських окупантів на східному українському фронті, пише німецьке видання Der Spiegel. Як стверджують журналісти, держави вже попередили про це Берлін.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти