Начальник Генштабу Білорусі подав у відставку, Міноборони РБ спростовує

6 березня 2022, 11:08оновлено 6 березня 2022, 11:54
411
У документі, датованому 4 березня, наголошується, що причиною послужили "масові відмови особового складу" військових частин Білорусі від участі в бойових діях.
Начальник Генштабу Білорусі подав у відставку
Начальник Генштабу Білорусі подав у відставку / Міноборони Білорусі

Начальник Генштабу Білорусі Віктор Гулевич подав у відставку. Про це розповів український журналіст Андрій Цаплієнко.

"Ті, хто направив мені цей документ, кажуть, що він справжній. Начальник Генштабу Білорусі подав у відставку. Воювати з Україною не хоче. Але, вважаю, потрібно було думати раніше, перш ніж планували війну, а не після того, як її разом з Путіним почали", - написав Цаплієнко.

У документі, опублікованому журналістом і датованому 4 березня, наголошується, що причиною для рапорту про відставку послужили "масові відмови особового складу" військових частин Білорусі від участі в бойових діях.

відео дня

"Проведення роз'яснювальних робіт з командирами військових частин не дало результату. Маю сміливість припустити, що проведення заміни командирів даних військових частин, які не змогли оргінізувати формування груп на місцях, не дасть потрібного нам результату", - сказано в документі.

Однак у Міноборони Білорусі інформацію про відставку Гулевича назвали фейком.

"Фабрика фейков продолжает строчить из фейкометов. На этот раз они начали себя успокаивать ими же придуманным мифом о якобы "массовом отказе от участия в боевых действиях" и прошении об отставке начальника Генерального штаба Вооруженных сил Беларуси", — сказано в сообщении оборонного ведомства.

читайте такожВнутрішня ситуація в Білорусі не повинна дозволити Лукашенку вступити в цю війну-МВСРаніше Главред повідомляв, що в Україні затримали десантника з Білорусі. Білоруський військовий стверджує, що сам перейшов кордон, бо не хотів воювати проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти