"Ми повинні готуватися": Лукашенко розмістить на кордоні з Україною російські ракети

13 вересня 2021, 12:31
Лукашенко і Путін ведуть переговори про постачання ракетних комплексів С-400 В Білорусь.
Путін Лукашенко
Олександр Лукашенко має намір закупити російські ракетні комплекси С-400 / Reuters

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь планує закупівлю російського озброєння більш ніж на $1 млрд, у тому числі зенітно-ракетних комплексів С-400, щоб розмістити їх на кордоні з Україною.

В ході військових навчань "Захід-2021" Лукашенко заявив, що Білорусь з півдня (тобто з України)" починають підігрівати", пише видання "Белта".

"...Слава Богу, зараз у нас повністю комплексами С-300 перекритий периметр на західному напрямку. Але, як ви знаєте, у нас і південний напрямок додався. Ми з білоруськими генералами та росіянами обговорювали цю тему. Нас починають з півдня підігрівати. А що ще буде... Ми повинні готуватися - 1200 км кордон з Україною. Тому нам доведеться закривати і цей периметр. І ми вели якраз мова про те, що С-400 нам до речі. І він (Володимир Путін - ред.) дав доручення Міністру оборони, щоб з нашими опрацювали ці питання для того, щоб можна було поставити ці комплекси нам", — заявив Лукашенко.

відео дня

Раніше ми повідомляли, Державна прикордонна служба посилила контроль над кордоном України з республікою Білорусь. У відомстві зазначили, що державний кордон з РБ в цілодобовому режимі патрулюють за допомогою прикордонної авіації, катерів на водних ділянках кордонів і нарядів зі службовими собаками.

читайте такожБрязкання зброєю: в Росії і Білорусі стартували навчання "Захід-2021"Також ми повідомляли, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу оголосив про відведення з 23 квітня військових підрозділів Західного і Південного військових округів від кордонів України. Російський воєначальник мотивував своє рішення завершенням маневрів, в рамках яких були виконані поставлені завдання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти