Морські справи - у будівництві Північного потоку-2 виникла нова перешкода

23 вересня 2020, 10:07
Міжнародна група клубів взаємного страхування судновласників (IG P&I) оприлюднила офіційний документ.
Північний потік
Північний потік-2 / Reuters

Кораблі, які використовуються під час закінчення будівництва російського газопроводу Північний потік-2, не отримали страхове покриття від Міжнародної групи клубів взаємного страхування судновласників (IG P&I).

Про це повідомляється в офіційному циркулярі організації.

За словами судновласників, дане рішення було прийнято через серйозну загрозу, яку несуть з собою американські санкції проти газопроводу.

відео дня

Також відомо, що обслуговування кораблів, які беруть участь у будівництві Північного потоку-2, може поставити всю IG P&I під загрозу санкцій від Білого дому.

"У світлі прямої санкційної загрози для страховиків, яку являють собою американські закони CAATSA ("про протидію противникам США за допомогою санкцій") і PEESA ("Про захист європейської енергетичної безпеки"), клуб не надаватиме страхове покриття для діяльності, що належить до проектів "Північний потік-2" або "Турецький потік"", ‒ йдеться в документі.

Крім того, в IG P&I заявили: учасників організації попросили - щоб уникнути санкцій - оцінювати та мінімізувати ризики укладення контрактів по Північному потоку-2 або Турецькому потоку.

читайте такожВ ЄС відмовилися вирішувати долю Північного потоку-2

Північний потік-2 - Що було раніше:

  • Депутати Європарламенту виступили із закликом до проведення міжнародного розслідування отруєння речовиною з групи Новачок російського політика Олексія Навального, а також ввести жорсткі санкції щодо РФ і зупинити будівництво газопроводу Північний потік-2.
  • ЗМІ повідомили, що німецька влада запропонувала Білому дому фінансувати своїм коштом будівництво терміналів для приймання американського скрапленого газу - щоб уникнути санкцій від США за будівництво Північного потоку-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти