Катастрофа літака МАУ: Іран оприлюднив дані чорних скриньок

23 серпня 2020, 13:53
Після попадання ракети в авіалайнер запис польотних даних йшов ще 19 секунд.
літак МАУ
Іран називає причиною трагедії літака МАУ "людську помилку" / twitter.com / SZimpas

Іранська влада оприлюднила інформацію з чорних ящиків збитого в січні під Тегераном українського пасажирського літака Міжнародних Авіаліній України. Після того як в двигун авіалайнера влучила ракета, пілоти продовжували спроби контролювати управління літаком, а самописець фіксував інформацію ще 19 секунд.

Про це повідомляє інформаційне агентство Tasnim.

Згідно з оприлюдненими цивільною авіацією Ірану відомостями, запис даних про політ авіалайнера припинився о 06:14 ранку після того, як було завдано першого ракетного удару. Інформація записувалася ще 19 секунд – пілоти робили все можливе для того, щоб продовжити керування літаком.

відео дня

"Чорний ящик записав всі звуки в кабіні пілотів протягом 19 секунд після вибуху першої ракети. Екіпаж з трьох осіб, включаючи льотного інструктора, був обізнаний про нештатну ситуацію і до останнього моменту намагався контролювати і управляти літаком", - запевняє голова організації цивільної авіації Ірану Тордж Дехкані.читайте такожЗапустив одну ракету, потім другу: у Ірані пояснили удар по Боїнгу МАУ

Також Дехкані додав, що перший удар ракети значно пошкодив цивільний авіалайнер, проте двигуни літака ще не відключилися і екіпаж пілотів намагався встановити контроль над процесом польоту.

8 січня 2020 року український літак Міжнародних Авіаліній України під час вильоту з Тегерана був збитий двома ударами іранських ракет. Зараз триває розслідування трагедії. Влада Ірану стверджує, що катастрофа сталася через фактор людської помилки і збою в роботі системи протиповітряної оборони.

У МЗС України вважають передчасною версію Ірану про причину катастрофи літака МАУ і закликають дочекатися закінчення розслідування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти