Ізраїль потужно вдарив по штабу служби внутрішньої безпеки ХАМАС

17 травня 2021, 20:23
Винищувачі і безпілотники атакували п'ять будинків командирів ХАМАС по всьому сектору Газа.
Ізраїль
Ізраїль завдав потужного удару / Reuters

У понеділок, 17 травня, ізраїльські винищувачі завдали ударів по головному оперативному штабу служби внутрішньої безпеки ХАМАС у північній частині сектора Газа.

"Винищувачі завдали удару по головному оперативному штабу сил внутрішньої безпеки ХАМАС в районі Ер-Рималь на півночі сектора Газа. Оперативний штаб був центральною частиною терористичної інфраструктури ХАМАС і служив базою для співробітників військової розвідки", - йдеться в заяві пресслужби Армії оборони Ізраїлю.

Йдеться про ключову інфраструктуру Хамасу, звідки вела свою діяльність військова розвідка угруповання.

Крім того, винищувачі і безпілотники атакували п'ять будинків командирів ХАМАС по всьому сектору Газа, які використовувалися як штаби терористів.

Військові заявили, що "перед нанесенням удару армія завчасно попередила жителів будівлі і надала їм достатньо часу для евакуації з місця".

читайте такожЗагострення в секторі Газа: Ізраїль заявив про ліквідацію командира бойовиків Хамасу

"Армія оборони Ізраїлю вживає всіх можливих запобіжних заходів, з тим щоб уникнути нанесення шкоди цивільному населенню під час своєї оперативної діяльності", - вказали в пресслужбі.

Бойовики ХАМАС висунули ультиматум

Ватажок ХАМАС Халед Машаль вночі 15 травня назвав умови, за яких вони готові припинити обстріли. Натомість бойовики вимагають:

  • ізраїльська влада повинна забезпечити вільний доступ мусульман до мечеті Аль-Акси;
  • відмовитися виселяти арабів з району Шейх-Джаррах;
  • звільнити затриманих в ході протестів і зіткнень.

Загострення між Палестиною та Ізраїлем - про що раніше писав Главред:

  • З 10 травня в Ізраїлі тривають ракетні атаки. Сирени повітряної тривоги звучать в місті Рішон ле-Ціон на південь від Тель-Авіва і окрузі Гуш Дан. В результаті постраждало кілька сотень мирних жителів, є жертви.
  • Терористи ХАМАС випустили по ізраїльських містах більше двох тисяч ракет.
  • Ізраїль заявив про ліквідацію 16 членів воєнізованого крила ХАМАС. Серед них був в тому числі і командир палестинського ісламістського руху.
  • ХАМАС у своїй заяві підтвердив загибель командира і "інших лідерів і воїнів". Лідер угруповання Ісмаїл Ганія погрожує Ізраїлю потужним ударом у відповідь.
  • Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц заявив, що ізраїльська армія продовжить наносити удари по сектору Газа до досягнення повної "тиші". Також він назвав умову припинення вогню і уточнив, що поки немає дати закінчення атак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти