Фількіна грамота для Путіна: експерт пояснив, як Лукашенко обдурить Кремль

15 грудня 2020, 04:29
Олександр Лукашенко утримує владу шляхом фальсифікації, підкреслив Володимир Гончарик.
Путін, Лукашенко, Мінськ
Володимир Путін і Олександр Лукашенко / kremlin.ru

Олександр Лукашенко не є законно обраним президентом, заявив єдиний кандидат від опозиції на президентських виборах-2001 у Білорусі Володимир Гончарик.

Як підкреслив він у коментарі Udf.by, Лукашенко утримує владу шляхом фальсифікації результатів виборів і насильства проти мирних протестувальників.

"Він не повинен залишатися при владі, але тепер шукає лазівки як це зробити – якщо не президентом, то на якійсь іншій посаді. Але це (пропозиція зробити Всебілоруські народні збори конституційним органом, – ред.) не можна назвати конституційною реформою", - сказав Гончарик.

Тим більше, що Всебілоруські народні збори не мають ніякого смислового наповнення, підкреслив він.

"У законодавстві прописано Національні збори (парламент). Якщо за логікою Лукашенка Всебілоруські збори представлятимуть волю народу, то Національні збори, депутати - кого представляють? Ми розуміємо, що на минулих виборах депутатів призначала влада, але за законом їх обирають громадяни країни, і значить депутати представляють волю народу. А створювати новий орган і говорити про те, що він зміцнить демократію в країні – смішно", – вважає Гончарик.

читайте такожКрах режиму Лукашенка: Тихановська назвала терміни перемоги революції в БілорусіГоворячи про те, чи влаштує пропозиція Лукашенка Росію, яка давно і наполегливо наполягає на проведенні в Білорусі конституційної реформи, співрозмовник зазначив: "Це потрібно вже взагалі закрити очі на все. Путін і російське керівництво виставлять себе дурнями і ідіотами, якщо погодяться з фількіною грамотою Лукашенка".

На його думку, Москва повинна бути розчарована пропозицією Лукашенка, давши йому час на відхід з влади, запропонувавши спочатку провести конституційну реформу, а вже потім нові чесні вибори. Тепер же Лукашенко не хоче йти таким шляхом, бажаючи зберегти свою владу.

Протести в Білорусі:

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично вмотивовані справи проти опозиціонерів.
  • В Євросоюзі не визнали результати виборів і вирішили ввести санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • 20 жовтня Лукашенко на зустрічі в СІЗО пообіцяв, що це його останній президентський термін.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти