Ердоган оголосив про перемовини з Зеленським і має намір поговорити з Путіним

25 березня 2022, 12:13
Перемовини президента Туреччини з Путіним наразі тільки в планах.
Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Зеленський
Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган / пресслужба офісу президента

Президент Туреччини Реджеп Ердоган має намір провести перемовини з президентом України Володимиром Зеленським 25 березня. Далі він планує поговорити з главою Кремля Володимиром Путіним. Глава турецької держави збирається обговорити питання щодо саміту НАТО.

Як повідомлятє Агентство Анадолу, телефонна розмова Ердогана з Зеленським відбудеться в п'ятницю, 25 березня. Вже на вихідних він може поговорити з Путіним. Турецький президент збирається обговорити питання майбутнього саміту Північноатлантичного альянсу.

"Сьогодні я проведу перемовини із Зеленським. У вихідні або на початку наступного тижня можливі й перемовини з Путіним. Ми обговоримо саміт НАТО", - підкреслив Ердоган.

відео дня

Daily Sabah уточнює, що під час розмови з Путіним Ердоган має намір поговорити про ситуацію щодо рішень на саміті НАТО. За словами турецького глави держави, він скаже Путіну, що той повинен зробити крок у бік миру.

"Можливо, у мене буде телефонна розмова з Путіним в ці вихідні або на початку тижня, на якому ми повинні дати оцінку зустрічам на саміті НАТО, а потім сказати йому: "Наразі ти повинен бути архітектором кроку, який буде зроблено для миру" для подальшого процесу. Ми повинні прагнути врегулювати це питання, сказавши йому "Вийди з цього з честю", - підкреслив Реджеп Ердоган.

Нагадаємо, раніше Туреччина неодноразово заявляв про готовність провести у Анкарі або Стамбулі зустріч президента України Зеленського з главою Кремля Путіним. Однак, за словами радника Ердогана Ібрагіма Калина, підготовку гальмує російська сторона - Путін вважає, що передумов для перемовин президентів наразі немає. За словами Калина, РФ має намір наполягати на нібито визнанні Україною російської окупації Криму та Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти