Біля берегів Маврикія затонулий танкер вилив нафту в Індійський океан

8 серпня 2020, 22:45
У регіоні оголосили екологічну катастрофу.
Біля берегів Маврикія затонулий танкер вилив нафту в Індійський океан
Біля берегів Маврикія затонув танкер / Фото: twitter.com/PKJugnauth

В Індійському океані біля берегів райського острова Маврикій затонув танкер Wakashio, який перевозив близько 4 тис. тонн нафтопродуктів, а також 200 тонн дизельного палива.

Як повідомляє видання AFP , витік нафти став причиною екологічної катастрофи, влада острова оголосила надзвичайний стан.

Прем'єр-міністр Маврикію Правінд Джагнаут звернувся за допомогою до уряду Франції, оскільки у острова немає можливості підняти затонулий корабель і ліквідувати розлив палива.

"Крах Wakashio становить небезпеку для Маврикія. У нашої країни немає навичок і досвіду щодо зняття з мілини судів, тому я звернувся за допомогою до Франції і її президента Еммануеля Макрона", - сказав Джагнаут.

читайте такожЕкологічна катастрофа в Криму: місцеві б'ють на сполох Франція оперативно відреагувала на подію і направила в зону екологічного лиха літаки і фахівців.

Екосистемі острова завдано колосального збитку. Індійський океан навколо корабля, що зазнав аварії, забарвлений у темно-чорний колір. Густою і липкою нафтою покриті пляжі, гине риба та інші морські мешканці.

Нагадаємо, танкер Delfi затонув біля узбережжя Одеси минулого року, після того як його зірвало з якоря під час сильного шторму. Судно досі залишається лежати на хвилерізі, оскільки власник не може його прибрати.

Пізніше в Одесі прийняли рішення про оголошення режиму НС місцевого рівня через черговий витік нафтопродуктів із затонулого судна Delfi в море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти