Дуда порадив Зеленському ідеальне місце для підписання капітуляції РФ

1 лютого 2023, 07:50
Анждей Дуда заявив, що всі хотіли б мати можливість жити з Росією в мирі і вільно розвиватися, проте це неможливо
Дуда Зеленський Алея Слави Київ 23 серпня
Дуда Зеленський Алея Слави Київ 23 серпня / Офіс президента

Президент Польщі Анджей Дуда порадив Володимиру Зеленському прийняти капітуляцію Росії у Переяславі.

31 січня польський президент зі своєю дружиною прибули до Латвії. У Ризі він зустрівся з поляками, які проживають в країні, і розповів їм про недавню розмову з президентом України, пише WPROST.pl.

Він зазначив, що всі хотіли б мати можливість жити з Росією в мирі і вільно розвиватися, проте це неможливо, тому що вона нападає, грабує, вбиває і намагається відібрати свободу.

відео дня

"Я кажу: Володимир, дивлячись на нашу історію, як розійшлися колись ці шляхи, я благаю вас - коли ви переможете Росію, коли росіяни прийдуть сюди на колінах підписувати мир, тоді ведіть їх в Переяслав, нехай вони підпишуть з вами мир там, нехай перекреслять всі ті роки радянського і російського впливу і цей полон з часів царизму до недавнього часу, від якого ви зараз знову обороняєтеся", - згадав Дуда.

Переяславська угода з Москвою

8 січня 1654 року гетьман Богдан Хмельницький скликав військову раду в Переяславі. Вона увійшла в історію як Переяславська. Точні результати Переяславської ради були згодом втрачені і переписані істориками, тому рішення, прийняте Радою, трактується по-різному. У Радянському трактуванні історії цю подію подавали як "возз'єднання" з Росією і ставило їй пам'ятники.

Прогнози щодо завершення війни РФ проти України

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов раніше спрогнозував масштабний наступ армії України в березні.

Сили української оборони звільнятимуть свої землі в межах 1991 року. Київ має здобути остаточну перемогу над Москвою.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що 2023-й стане роком наступу ЗСУ. На думку чиновника, про такий сценарій свідчить посилення військової допомоги з боку Заходу у вигляді надання БМП Bradley, Marder, бронетранспортерів Bastion, бронемашин AMX-10 RC і ЗРК Patriot.

Військовий аналітик Агіль Рустамзаде вважає, що Україна в другій половині наступного року поверне всі свої території. Як вважає експерт, Росію вже взимку чекає криза, внаслідок якого Москва змушена буде повернути Києву окупований Крим.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти