Говоритимуть з Путіним: у Лукашенка назвали "несолідними" перемовини з Заходом

19 серпня 2020, 14:55
Лукашенко не хоче говорити з Меркель, стверджує його прессекретар Наталія Ейсмонт.
Олександр Лукашенко
Лукашенко з усіх питань веде перемовини з Путіним - прессекретар / Reuters

Обраний за версією ЦВК Білорусі президент Олександр Лукашенко просив главу РФ Володимира Путіна передати прохання канцлеру ФРН Ангелі Меркель не здійснювати втручання у внутрішні справи республіки.

Про це заявила прессекретар Лукашенка Наталія Ейсмонт в ефірі пропагандистського російського каналу Росія 1.

За її словами, Лукашенко побачив в білоруських подіях втручання у внутрішньополітичні процеси країни, тому не хоче говорити з німецьким канцлером Ангелою Меркель. читайте також"Здається, пізно": Горбачов розповів про головну помилку Лукашенко

"Президент нашої країни попросив свого російського колегу передати пані Меркель, щоб Німеччина, та й вся Західна Європа, не втручалися у внутрішні справи Білорусі, як це відбувається зараз", - сказала Ейсмонт.

Більш того, вона додала, що ніякого сенсу для Лукашенка говорити з Меркель немає - політик вже координує свої дії з президентом Путіним. На її думку, такі перемовини з Заходом на цьому тлі будуть виглядати "несолідно".

"Ну от скажіть, як це буде виглядати, якщо паралельно з перемовинами з Путіним президент Білорусії буде ще й з Меркель щось обговорювати. На нашу думку, щонайменше, несолідно", - додала Ейсмонт, підкресливши, що офіційний Мінськ не бачить сенсу в подібного роду дискусіях. читайте також"Доведеться відповідати": на заводі у Гродно Лукашенка назвали колишнім президентом і висунули вимоги

Раніше прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що договори з Білоруссю не передбачають надання Москвою військової допомоги Мінську у цій ситуації.

Нагадаємо, сам Лукашенко стверджував, що Росія буде готова допомогти Білорусі у військовому плані в тому випадку, якщо буде запит з боку Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти