Автор Nexta пояснив, чому Росія не зможе поглинути Білорусь

18 вересня 2020, 13:18оновлено 18 вересня 2020, 13:58
Існує 31 дорожня карта щодо інтеграції Росії та Білорусі
Степан Путило
Найближчим часом інтеграція Росії та Білорусі неможлива - творець Nexta / Радіо Свобода

Наразі поглинання Росією Республіки Білорусь навряд чи можливо. У РФ є свої внутрішньополітичні проблеми, тоді як Лукашенко не знає, що робити з протестами в державі.

Про це заявив творець головного медіаресурсу білоруських протестів Telegram-каналу Nexta Степан Путило у інтерв'ю російському блогеру Юрію Дудю.

За його словами, навряд чи саме зараз Росія приєднає Білорусь. Однак дійсно є розмови про документ, в якому детально прописана глибинна інтеграція двох країн.

"Наразі це практично неможливо. У Росії свої проблеми – голосування, у Білорусі протести – Лукашенко не знає, що робити. Версія об'єднання з повістки вилетіла. Хоча деякі говорять про 31-у дорожню карту, яка призведе до об'єднання вищих органів влади. Але я не думаю, що це найближчим часом відбудеться", - підкреслив Путило.читайте такожВ опозиції Білорусі розповіли, як відбудеться мирне повалення Лукашенка

Раніше Путило заявив, що Олександр Лукашенко у зв'язку зі сформованими обставинами не впевнений у власному майбутньому. Чинний глава РБ не уявляє свого життя без президентства, тому єдиним виходом для нього стане втеча з країни.

  • Нагадаємо, Telegram-канал Nexta став головним рупором білоруських протестів, масовий спалах яких стався після оголошення підсумків виборів президента Білорусі, на яких, як заявили у Центрвиборчкомі, перемогу здобув Олександр Лукашенко.
  • Кожні вихідні у Мінську проходять багатотисячні акції протестів білорусів, які вважають виборчий процес сфальсифікованим і вимагають відставки Лукашенка.
  • Тим часом у ЄС заявили, що вже з 5 листопада Лукашенко припинить бути легітимним президентом. Його попередня президентська каденція завершується, а нові вибори Європа не визнає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти