Польща святкує перемогу над Газпромом

30 березня 2020, 21:02
Варшава перемогла в Стокгольмському арбітражі.
Газпром
Газпром програв у суді нафтогазовій компанії Польщі / Vestifinance

Державна нафтогазова компанія Польщі PGNiG зробила офіційну заяву про перемогу над російським Газпромом в рамках розгляду в Стокгольмському арбітражі.

Як повідомляє ТАСС, суд прийняв рішення про правомірність зміни формули, за якою визначається ціна російського газу для Польщі.

Згідно з рішенням суддів, вартість повинна бути зменшена. Нові правила поширюються на минулі періоди, за які PGNiG вже розрахувалася з Газпромом.

відео дня

Уточнюється, що польська компанія повинна отримати 1,5 мільярда доларів від Газпрому відшкодування за вже поставлений і оплачений газ з 2014 по 2020 роки. В майбутньому торгові партнери будуть використовувати нову формулу, яка буде прив'язана до ринкових котирувань на європейських торгових майданчиках.

Польща і Росія підписали газовий контракт, який діятиме до 2022 року. Варшава зазначає, що ціна може бути у документах змінена, якщо на цьому буде наполягати російська сторона.

Нагадаємо, керівництво компанії Нафтогаз України підписало угоду на 25 млн євро з норвезькими юристами компанії Wikborg Rein Advokatfirma AS для судових позовів з російським газовим монополістом Газпромом.

Як раніше повідомлялося, навіть якщо компанія Нафтогаз України виграє європейський суд з позовом до корпорації Газпрому через втрату активів в анексованому Криму, навряд чи українська сторона зможе святкувати перемогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти