У Конституційному суді Росії оголосили СРСР "незаконною державою"

17 лютого 2020, 13:20
У Кремлі рішення Конституційного суду не викликало захоплення.
СССР – незаконное государство – КС РФ вынес скандальное решение
СРСР – незаконне держава – КС РФ виніс скандальне рішення / norg-norg.livejournal.com

Суддя російського Конституційного суду Костянтин Арановський постановив: "СРСР – незаконно створена держава".

Дане рішення прийнято у справі про відшкодування житла росіянам, які втратили свої будинки через радянські репресії, пише Комерсант.

Згідно з постановою Арановського, не можна "перенести провину, тим більше настільки безмірну і непрощенну, з одного суб'єкта на інший" – тобто з СРСР на Російську Федерацію.

відео дня

"Російська Федерація не продовжує себе в праві, а замінює на своїй території державу, незаконно одного разу створену, що і зобов'язує її брати до уваги наслідки її діяльності, включаючи політичні репресії", – заявив суддя КС.

Він зазначив, що "навіть в умовному юридичному сенсі Росії нема чого накликати на свою державну особистість провину в радянських репресіях і заміщати собою державу переможного і полеглого потім соціалізму".

На підтвердження своїх слів суддя процитував письменника і терориста Захара Прілепіна: "Мій Радянський Союз не оживити, він помер, я знаю місце поховання" і "Те, що ви розтерзали, що витягли з гробу і знову нарядили, ось це все – не моя Батьківщина".

Варто відзначити, що в Кремлі рішення Конституційного суду не викликало захоплення. Рішення судді вже назвали "дивним", піддавши сумніву і компетентність судді.

А офіційний представник президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков позицію судді назвав "особливою думкою".

Раніше експерт сказав, варто Україні побоюватися зміни конституції Росії. Путін вже діяв всупереч конституції РФ, зазначив експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти