Зберігання картоплі в квартирі та на балконі: які помилки допускати не можна

5 грудня 2021, 02:17
Картопля вважається дуже вимогливим овочем і більшість людей вважає, що для цього продукту потрібні особливі умови і температура.
Картопля
Як зберігати картоплю в будинку / ua.depositphotos.com

Зберігати картоплю з осені до весни можна не лише в спеціально обладнаних місцях, але і в звичайній квартирі. При зберіганні цього овочу слід знати основні правила і не допускати найпоширеніших помилок.

Картопля вважається дуже вимогливим овочем і більшість людей вважає, що для цього продукту потрібні особливі умови і температура.

Де можна зберігати картоплю

Найкраще зберігати картоплю в погребі. Там підтримується потрібна температура весь рік-від +4 до +7 градусів.

відео дня

Приміщення потрібно двічі на рік обробляти сумішшю солі, вапна і мідного купоросу в погребі повинна бути хороша вентиляція, приміщення потрібно провітрювати регулярно.

Картоплю потрібно перебрати, видалити пошкоджені бульби. Потім овочі потрібно ретельно просушити під сонцем.

Після цього картоплю складають в ящики з прорізами і накривають мішковиною. Зберігати картоплю в мішках не рекомендується.

Як зберігати картоплю в коридорі

Зберігати овочі в дерев'яних ящиках можна і в коридорі. Там прохолодно і зручно.

Однак, овочі потрібно регулярно перебирати, так як температура в коридорі може коливатися і це призводить до псування бульб.

Такий спосіб не підходить для зберігання великих обсягів картоплі. Але кілька ящиків ви можете спокійно поставити. Використовувати таку картоплю потрібно до кінця лютого, потім бульби почнуть пускати паростки.

Зберігання картоплі на балконі

Дерев'яний ящик або скриня підійдуть для зберігання картоплі на балконі. У такому ящику не повинно бути щілин, а балкон повинен бути закритим і бажано утепленим.

В якості утеплення підійде лист пінопласту, старі ковдри, якими можна картоплю закрити.

Прямі сонячні промені не мають потрапляти на картоплю. А всередину ящика можна насипати солому, крейду, лушпиння цибулі або золи.

Фермери рекомендують також використовувати мішечки з листям м'яти, полину або бузини.

При такому зберіганні можна зберегти овочі майже до середини весни, а доступність допоможе відстежувати температуру і стан бульб.

Якщо прийдуть сильні морози - слід придумати додаткове утеплення. Якщо потеплішає - частину утеплення доведеться прибрати.

Важливо, щоб картопля була закрита і знизу, так як є ризик підмерзання.

Зберігання в квартирі

Картоплю можна зберігати в холодильнику - але не в поліетиленових пакетах, а в паперових.

Цей метод для тривалого зберігання не підходить – крохмаль може перетворитися на цукор і зіпсувати смак овочу. Та й в холодильнику багато картоплі не поміститься.

Рекомендований строк - не більше 10 днів.

Зберігати картоплю під мийкою на кухні, в шафі або біля балкона – можна. Але цей спосіб годиться на 10-20 днів.

Температура в приміщеннях не підходить для цього овоча і процес гниття або висихання почнеться дуже швидко.

Деякі способи зберігання картоплі можна комбінувати і в квартиру приносити тільки необхідну кількість овочів на тиждень основну частину можна зберігати в підвалі або погребі, частина на балконі.

Важливо правильно вибрати сорт картоплі - є середньостиглі сорти і пізньостиглі. Вони для тривалого зберігання підходять набагато краще.

Раніше Главред писав про те, що вода після варіння картопля містить корисні речовини, але не всі знають, як відвар можна застосувати. Існує кілька способів застосування картопляної води в будинку. Головред зібрав найпоширеніші з них.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти