"Вели на смерть": деталі втечі з Донбасу гарматного м'яса з "Південної Осетії"

1 квітня 2022, 01:50
Проблеми з участю південноосетинських військових у війні почалися з моменту відправки.
'Вели на смерть': деталі втечі з Донбасу гарматного м'яса з 'Південної Осетії'
/ Telegram-канал Бонварнон

Частина військовослужбовців з так званої "Південної Осетії" відмовилися брати участь у бойових діях на території України.

Вони втекли з поля бою і самостійно повернулася в Цхінвалі, повідомляє Медіазона

Зазначається, що з України додому повернулися близько 300 осіб.

відео дня

При цьому публікується аудіозапис, на якому, ймовірно, один з солдатів описує події.

"Нас відвезли і хотіли, щоб ми померли, а наші старші отримали "героїв". Хлопець там помер, багато хто загинув. Їх обстріляли, потім вони відійшли. Один хлопець був весь замінований. Він помер, а його піхотна група вийшла назад", - кажуть солдати.

Проблеми за участю південноосетинських військових у війні почалися з моменту відправки, стверджує джерело. "Скандал був, коли їх ще тільки відправляли туди. Відправляли абсолютно без усього, порожніми. Люди на свої гроші купували їм бронежилети та інше, інше", — говорить він.

"Наскільки я зрозумів, проблема виникла, коли один з солдатів підірвався на міні — говорить джерело. - І вони хотіли тіло його забрати, щоб додому відправити. Просто для нас, осетин, тіло померлого друга - святе. А їм їх генерал, начальник сказав: яке тіло, ми порожню труну відправимо. Вони кажуть: ми воїни, ми не труси, але ось так, щоб тебе на забій відправляли, а потім ще твій труп не забирали — нам це нафіг не треба. І вони вийшли. І вчора повернулися".

читайте такожЗСУ розбили ворога під Харковом: розгромили три БТГ, взяли в полон 60 орків

Нагадаємо, російські військові стали масово відмовлятися від участі у війні з Україною. Раніше 58 солдатів з Калінінграда вирішили повернутися додому після того, як поспілкувалися зі своїми колегами з Бєлгородської області, які нещодавно взяли участь у боях з ЗСУ.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти