"Чекають несподіванки": командувач оборони Києва пообіцяв РБ "сюрпризи" у разі вступу у війну

29 грудня 2022, 07:36
У Білорусі є 20 тисяч військових, яких можуть кинути на війну. РФ може додати до них 10 тисяч своїх військових, але для успіху агресорів цього мало.
Белорусские военные, Александр Павлюк, флаг Беларуси
Командувач оборони Києва пообіцяв Білорусі "сюрпризи" у разі вступу у війну/ Міноборони Білорусі, УНІАН, "Влад Тайм"

Якщо російські війська наважаться знову атакувати Україну з півночі, й з ними підуть білоруські війська, то вони наткнуться на "несподіванки", які для них приготували захисники нашої держави.

Проте поки що не спостерігається готовність Білорусі прямо вступити у війну проти України. У той же час на території РБ не зібрано достатньо російських та білоруських сил, які могли б піти в наступ на Україну. Про це розповів командувач угруповання сил і засобів оборони столиці генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону.

Він наголосив, що країна-агресорка Росія намагається втягнути Білорусь у війну і змусити білорусів піти "тим шляхом, де немає дороги назад". Проте, як показують спостереження, білоруси воювати не хочуть, каже Павлюк.

Він розповів, що станом на цей час у Білорусі є близько 20 тисяч військових, які потенційно можуть вступити у війну проти України. РФ може додати до них ще 10 тисяч російських військових. Проте для успішного наступу цього мало, зазначає командувач оборони Києва.

"А якщо підуть, то там і залишаться. У нас на тому напрямку зібрано досить потужне угруповання, яке може не тільки зупинити, а й знищити. Дуже багато буде несподіванок, якщо вони вирішать піти [в наступ]", – зазначає Павлюк.

Загроза наступу з Білорусі

Нагадаємо, командувач Силами оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв раніше розповідав, що російські окупанти продовжують військові приготування на території Білорусі, однак ЗСУ їх відстежують і вживають усіх необхідних заходів.

Раніше політичний аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач зазначав, що Росія під час підготовки нового масштабного наступу на Україну з Білорусі маскуватиме це під проведення спільних російсько-білоруських військових навчань. Це дасть змогу пояснити, чому вона перекидає на територію Білорусі велику кількість російських військових. А для України це повинно стати сигналом, що вже відбувається підготовка до нового наступу.

Директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважає, що говорити про наступ Росії з боку Білорусі поки передчасно, адже там немає достатнього обсягу військових формувань окупантів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти