ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-27

10 квітня 2024, 09:41
Вороже повітряне судно було "приземлено" у тимчасово окупованому Криму, повідомили у ВМС ЗСУ.
Взрыв, российский вертолет Ка-27
ЗСУ знищили російський вертоліт Ка-27/ колаж: Главред, фото: УНІАН, Wikimedia Commons

Українські військові знищили російський вертоліт Ка-27 у середу, 10 квітня.

Про це повідомив спікер Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук у Facebook. Він зазначив, що вороже повітряне судно було знищене у тимчасово окупованому Криму.

"Мінус російський Ка-27 у Криму. Щось шукав. Знайшов", – написав Плетенчук.

відео дня

Що відомо про гелікоптер Ка-27?

Ка-27 – радянський корабельний багатофункціональний вертоліт. Він отримав позначення НАТО "Хелікс" – равлик. Дослідний зразок гелікоптера "252" піднявся в повітря 8 серпня 1973 року, 24 грудня того ж року здійснений перший політ по колу. Використовується з 1981 року, пише Вікіпедія.

Призначення гелікоптера – боротьба з підводними човнами.

Вартість – $1 500 000.

Екіпаж – 3-4 особи.

Максимальна швидкість – 270 км/год.

Дальність польоту – 800 км.

Озброєння:

  • Бомбове: ПЛАБ (морська протичовнова авіаційна бомба, з рос. – "противолодочная авиационная бомба"), ОМАБ (орієнтирно-морська авіабомба);
  • Для ураження підводних човнів у відсіку озброєння розміщуються протичовнові торпеди АТ-1МВ, глибинні бомби, авіабомби калібру від 50 до 250 кг;
  • На вертольоті можуть бути встановлені також керовані протичовнові ракети АПР-2Э.

Знищення літаків РФ – останні новини

29 лютого за один ранок ЗСУ збили три винищувачі окупантів. Перший літак був збитий близько першої години ночі на східному напрямку, ще два російські літаки були збиті близько 9:00 на Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Також 2 березня у ПС натякнули на знищення літаків РФ – ЗСУ відпрацювали по Су-34 та Су-35. Про це повідомив командувач Повітряних сил України Микола Олещук.

У Британії розкрили, як РФ збила свій Су-27 над Кримом. Літак Су-27, який діяв над Кримом, був збитий російською ППО внаслідок "дружнього вогню".

У ніч на 5 квітня СБУ та ЗСУ потужно вдарили по аеродрому Морозовськ. Повідомлялося, що внаслідок атаки щонайменше 6 літаків ворога було знищено, а ще 8 суттєво пошкоджені. Також зазначалося, що на аеродромі базувалися фронтові бомбардувальники Су-24, Су-24М, Су-34 – саме такі літаки Росія використовує для того, щоб скидати КАБи по позиціях ЗСУ і прифронтових українських містах. Окрім техніки, втрат зазнав і особовий склад військ РФ. Близько 20 окупантів були ліквідовані чи поранені.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти