Вітренко назвав причину пропозиції звільнити Коболєва з Нафтогазу

16 лютого 2021, 12:43оновлено 16 лютого 2021, 13:18
Юрій Вітренко підтвердив опубліковані у ЗМІ відомості про те, що саме він запропонував уряду змінити топменеджмент Нафтогазу України.
Вітренко
Юрій Вітренко / УНІАН

Після того як тимчасово виконувач обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко отримав від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля доручення і в найкоротші терміни проаналізував невиконання Нафтогазом України плану збільшення внутрішнього видобутку газу, він подав до Кабінету міністрів листа з проханням розглянути негайну зміну керівництва держкомпанії на чолі з Андрієм Коболєвим. Таку заяву чиновник зробив у рамках форуму "Україна 30" у вівторок, 16 лютого.

"Я звернувся у відповідь на відповідне доручення з боку прем'єр-міністра. Держаудитслужба перевіряла Нафтогаз в кінці 2020 року, а план видобутку, який показує падіння, а не збільшення, тільки недавно прийшов до міністерства", — сказав Вітренко.

Дивитися з 04:00

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Українські ЗМІ стверджували, що 15 лютого тимчасовий в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко запропонував прем'єр-міністру Денису Шмигалю змінити керівництво Нафтогазу України на чолі з Андрієм Коболєвым.

У листі прем'єру Вітренко аргументував свою позицію так:

  • невиконання Нафтогазом показників з видобутку " блакитного палива";
  • плани щодо скорочення видобутку газу в найближчому майбутньому;
  • незадовільні результати ревізії фінансово-господарської діяльності Нафтогазу.

17 грудня 2020 року Верховна Рада не підтримала призначення колишнього топменеджера Нафтогазу України Юрія Вітренка першим віцепрем'єр-міністром і міністром енергетики. За відповідне рішення проголосували 186 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

28 січня 2021 року при повторному голосуванні депутати знову не підтримали його кандидатуру - лише 204 народних обранців проголосували "За".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти